Italia: Crestere de peste 500% a imbolnavirile de rujeola pe fondul unei campanii anti-vaccinare

05/05/2017

Italia: Crestere de peste 500% a imbolnavirile de rujeola pe fondul unei campanii anti-vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/italia-crestere-de-peste-500-a-imbolnavirile-de-rujeola-pe-fondul-unei-campanii-anti-vaccinare/

In primele patru luni ale acestui an, Italia a inregistrat 1920 de cazuri de rujeola, cu o crestere cu 523% fata de aceeasi perioada a anului 2016, conform DPA care citeaza autoritati sanitare.

Anuntul vine in contextul in care principalul partid de opozitie din Italia, Miscarea 5 Stele (M5S, populist) s-a aparat in fata unui editorial New York Times (NYT), care-l acuza de faptul de a fi facut campanie “in mod activ pe o platforma anti-vaccinare”.

Aproximativ 88% dintre persoanele care au contractat rujeola au fost nevaccinate, iar 73% au varsta de 15 ani sau mai mult, au informat intr-un buletin Institutul National de Sanatate si Ministerul Sanatatii.
Potrivit acestuia, 176 de cazuri au fost inregistrate in randul angajatilor din sectorul sanitar.

“Datele legate de rujeola sunt ingrijoratoare, in special din cauza gravei si periculoasei dezinformarii anti-stiintifice, raspandita si de unele forte politice, care i-a determinat pe unii sa refuze vaccinurile”, a declarat ministrul sanatatii Beatrice Lorenzin pentru agentia de stiri ANSA, conform Agerpres.

Responsabili importanti din cadrul M5S, inclusiv fondatorul Beppe Grillo, au publicat studii care sugereaza ca vaccinurile pot fi daunatoare si pot provoca autismul si au facut campanie impotriva vaccinarii obligatorii.

Joi, dupa ce Grillo a catalogat criticile din articolul NYT drept “stire falsa” (“fake news”), pe blogul sau a fost postat un articol al unui imunolog care respinge orice legatura intre vaccinuri si autism, mai scrie Agerpres.

Editorialul la care face referire Grillo a fost publicat marti de ziarul american sub titlul “Populismul, politica si rujeola”

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Chim Cardejian says:

    De ce nu spuneti că tulpina de Rujeolă din Italia (aceași care se face responsabilă si de rujeola de la noi) este diferită de cea pentru care au fost vaccinați majoritatea cetățenilor și este adusă de valul de imigranți ce au luat cu asalt Italia anul trecut ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: