Iohannis sustine preventia ca “prioritate zero”, dar nu pomeneste de medicina de familie

26/11/2015

Iohannis sustine preventia ca “prioritate zero”, dar nu pomeneste de medicina de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/iohannis-sustine-preventia-ca-prioritate-zero-dar-nu-pomeneste-de-medicina-de-familie/

politici de sanatatePresedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a vorbit intr-o dezbatere privind educatia pentru sanatate despre prioritatile politicilor de sanatate.

“Trebuie sa recunoastem faptul ca tot mai multi romani constientizeaza importanta preventiei, a unui stil de viata sanatos si a informarii ca acces la mai multa responsabilitate fata de propria sanatate. Aceasta responsabilizare individuala trebuie insa dublata si incurajata de efortul autoritatilor. Personal, sustin preventia ca prioritate zero a politicilor de sanatate si cred ca educatia in acest sens, inca de la cele mai fragede varste, este calea catre o societate mai prospera. (…) Este deja larg cunoscut faptul ca cele mai raspandite boli ale societatii moderne pot fi evitate prin preventie”, a declarat seful statului, la dezbaterea “Educatie pentru sanatate”, conform Agerpres.

Klaus Iohannis a mai spus ca ca exista un consens “declarativ” atat in opinia majoritatii romanilor, cat si a politicienilor cu privire la faptul ca sanatatea si educatia sunt cruciale. “Dar ceva lipseste, evident, pana la a avea in realitate rezultate palpabile si constante in timp”.

De asemenea, el a facut referiri si la siguranta si sanatatea copilului de astazi.

Medicii de familie, mai mult decat toti la un loc, sunt bucurosi sa auda de preventie. Dar, asa cum au constatat in trecut, nici  noul guvern condus de Dacian Ciolos nu abordeaza preventia, cel putin nu in platforma de guvernare expusa public.

“Da, este foarte bine ca se vorbeste de “dezvoltarea programelor nationale de preventie si de educaţie pentru sanatate”, dar … nu exista un Program National de Preventie. De ani de zile se vorbeste despre necesitatea acestui program dar nu s-a facut nimic in acest sens”, spune medicul de familie Catalin Petrencic.

Pentru a vedea articolul integral al medicului -editor Formare medicala, click AICI.

 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: