Iohannis: Apar noi forme ale virusului mai agresive. Fiecare roman ar face bine sa se vaccineze

24/06/2021

Iohannis: Apar noi forme ale virusului mai agresive. Fiecare roman ar face bine sa se vaccineze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/iohannis-apar-noi-forme-ale-virusului-mai-agresive-fiecare-roman-ar-face-bine-sa-se-vaccineze/

Presedintele Klaus Iohannis spune ca, in Romania, campania de vaccinare a fost un succes, dar ca acest lucru are ca efect o scadere a interesului pentru vaccinare, relateaza Digi24.

Potrivit sefului statului, acest lucru este periculos in contextul noilor forme mai agresive ale virusului. Joi, el a facut un nou apel catre romani sa se vaccineze.

“Stim din istoria pandemiilor ca ele se produc in valuri. Am avut si noi al treilea val destul de puternic, dar la noi campania de vaccinare a fost un succes, practic am oprit pandemia. Acum insa, faptul ca avem asa putine cazuri, nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Avem un succes care cumva se vede intr-o reducere a dorintei de vaccinare. Eu consider in continuare ca vaccinarea este vitala.”, a precizat Klaus Iohannis.

Seful statului a adaugat ca ar fi bine ca fiecare roman sa se vaccineze daca nu vrea sa ajunga la spital.

“Cum ar fi sa vaccinam doar putina lume si sa ne trezim in octombrie – noiembrie cu un al patrulea val? Pentru ca virusul evolueaza. Vedem ca apar noi forme ale virusului mai agresive care se raspandesc mai usor. Parerea mea sincera e ca fiecare roman ar face bine sa se vaccineze daca nu vrea sa ajunga la spital”, a spus Iohannis.

Etichete: vaccinare anti-covid, forme noi virus sars-cov-2, valul patru pandemie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: