Mihaila: Vom lua masuri pentru cercetarea disciplinara a responsabililor cu monitorizarea datelor raportate

18/05/2021
Mihaila: Vom lua masuri pentru cercetarea disciplinara a responsabililor cu monitorizarea datelor raportate

Mihaila: Vom lua masuri pentru cercetarea disciplinara a responsabililor cu monitorizarea datelor raportate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ioana-mihaila-vom-lua-masuri-pentru-cercetarea-disciplinara-a-responsabililor-cu-monitorizarea-datelor-raportate/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, spune ca se vor lua toate masurile pentru cercetarea disciplinara a responsabililor din cadrul ministerului care monitorizau datele raportate in contextul pandemiei cu noul coronavirus.

“Ati intrebat de ce nu au fost evaluate periodic. Tocmai in mandatul lui Vlad Voiculescu au fost evidentiate diferentele dintre cele doua baze de date, diferente care, asa cum ati vazut si in raport, s-au accentuat in acele perioade in care valurile pandemice au fost mai importante. Ati intrebat de interventiile in baza de date din luna martie. Acele modificari care au fost realizate dupa ce colegii mei au observat diferentele urmareau tocmai asigurarea corectitudinii datelor prin chei de verificare la STS. Nu ingreunau raportarea. Au fost excluse foarte multe din campurile care erau greu de completat. Ati intrebat de responsabilul din cadrul Ministerului Sanatatii, de responsabilii din cadrul Ministerului Sanatatii care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate. Responsabilul din cadrul Ministerului Sanatatii este un comitet numit in mandatul precedent lui Vlad Voiculescu si vom lua toate masurile pentru cercetarea disciplinara a acestora”, a spus declarat ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, potrivit Agrepres.

Ea a subliniat ca nu s-a tergiversat publicarea datelor privind decesele de COVID-19, ci au fost solicitate clarificari, intrucat ‘primeaza exactitatea si nu rapiditatea’.

“Ati intrebat daca numarul de decese a influentat masurile de restrictie. Masurile de restrictie, asa cum ar trebui sa stiti, au fost luate pe baza valorilor incidentei care au fost raportate. Ati intrebat de ce tergiversam publicarea datelor. Va raspund ca pentru publicarea datelor nu am tergiversat, ci am solicitat si am primit clarificari. Pentru ca pentru noi primeaza exactitatea datelor si nu rapiditatea comunicarii lor”, a aratat reprezentantul MS.

Totodata, ea a spus ca nu se va incepe o vanatoare a vinovatilor, dar are la dispozitie informatiile ‘necesare pentru a lua masurile care se impun’.

Demnitarul a recunoscut ca sistemul are ‘sincope’ si a spus ca se va face reforma in sistemul de sanatate.

“In final spuneti ca va pasa de oameni, dar alegeti sa politizati drama celor care au murit, care au suferit sau care au avut pe cineva drag in familie si care au suferit de la debutul pandemiei. Vorbiti de banii din consiliile de administratie si functii la stat, dar ati avut in ultimii zece ani trei ministri anchetati si condamnati pentru coruptie. Nu vom incepe o vanatoare a vinovatilor, dar avem la dispozitie informatiile necesare pentru a lua masurile care se impun si avem inca o data dovada ca sistemul are sincope si ca reforma este necesara. Si asta vrem sa facem – reforma in sistemul de sanatate” a mai sustinut ministrul.

Etichete: raportare date pandemie, raportare decese covid, sistem de sanatate, ioana mihaila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: