Investitie de 800.000 euro la Spitalul Clinic de Urgenta Universitar

18/02/2013

Investitie de 800.000 euro la Spitalul Clinic de Urgenta Universitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/investitie-de-800-000-euro-la-spitalul-clinic-de-urgenta-universitar/

ministerul sanatatii Spitalul Clinic de Urgenta Universitar beneficieaza de una dintre cele mai moderne sectii de Anestezie Terapie Intensiva (ATI), la standarde europene.

Investitia a costat peste 800.000 de euro si a fost asigurata in partea a doua a anului 2012 de catre Guvernul Romaniei. Banii au fost utilizati pentru lucrari de reabilitare, inlocuire a instalatiilor de fluide medicinale, precum si pentru recompartimentarea si refacerea circuitelor la standarde UE.  

Prezent la inaugurarea acestei sectii ministrul Sanatatii, Eugen Nicoleascu, a asigurat conducerea spitalului ca Ministerul Sanatatii intentioneaza sa aloce sumele necesare si pentru finalizarea investitiilor necesare realizarii buncarului pentru aparatura de radioterapie, dar si pentru incheierea lucrarilor la bucataria si spalatoria spitalului, astfel incat aceste doua sectii importante din spital care au fost externalizate sa fie aduse inapoi.

Ministrul Sanatatii a mai adaugat faptul ca, dupa aprobarea bugetului de catre Parlamentul Romaniei, va avea in vedere alocarea fondurilor necesare finalizarii investitiei pentru sectia de ATI,  prin achizitionarea celor 20 de paturi si a monitoarelor necesare.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat