Investigatie ampla a OMS impreuna cu cercetatorii din Wuhan privind originea noului coronavirus

04/08/2020
Investigatie ampla a OMS impreuna cu cercetatorii din Wuhan privind originea noului coronavirus

Investigatie ampla a OMS impreuna cu cercetatorii din Wuhan privind originea noului coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/investigatie-ampla-a-oms-impreuna-cu-cercetatorii-din-wuhan-privind-originea-noului-coronavirus/

Orasul chinez Wuhan ar putea sa nu fie locul de origine a maladiei Covid-19, a precizat un oficial al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care a anuntat demararea unor studii ample pentru depistarea speciilor de animale care au transmis virusul SARS-CoV-2 la oameni, informeaza DPA.

“Faptul ca semnalul de alarma s-a declansat acolo nu inseamna neaparat ca acela este locul in care boala a trecut de la animale la oameni”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgente din cadrul OMS, citat si de Agerpres.

O echipa a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) care s-a deplasat in China pentru a identifica originile maladiei infectioase COVID-19 a participat la “discutii extinse” cu cercetatori din Wuhan, locul unde a fost detectat primul focar al acestei boli, a anuntat marti un purtator de cuvant al OMS, potrivit Reuters.

OMS sustine ca acest virus provine, cel mai probabil, de la lilieci si ca este posibil sa fi trecut printr-o gazda intermediara, un alt animal, inainte de a ajunge la oameni.
Rezultatele investigatiei desfasurate de OMS sunt asteptate cu nerabdare de oamenii de stiinta si de guvernele lumii.

De curand, expertii dintr-un grup international au precizat ca organizatia ar trebui sa accelereze cercetarile ce vizeaza descoperirea sursei de origine animala a noului coronavirus.

Etichete: origine coronavirus, wuhan china, origine covid-19, transmitere coronavirus, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: