Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

26/11/2020
Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/interventie-de-urgenta-care-a-salvat-viata-unei-paciente-cu-covid-19-la-iasi/

O echipa formata de sase cadre medicale a reusit sa salveze viata unei paciente internate la Clinica de Urologie de la Spitalul Clinic ‘Dr.C.I. Parhon’ din Iasi, care a suferit o complicatie foarte grava in urma sedintelor de radioterapie, ea fiind infectata cu SARS-CoV-2.

Pacienta, in varsta de 69 de ani, a fost diagnosticata in urma cu doi ani cu un cancer de col uterin care a necesitat o interventie chirurgicala si sedinte de radioterapie.

“Pacienta a suferit o complicatie care i-a pus viata in pericol in urma sedintelor de radioterapie facute de-a lungul anilor. Ea s-a prezentat la spital din cauza unei obstructii renale acute datorate unei fibroze retropenitoneala in urma unei radioterapii. In timpul internarii pacienta a inceput sa aiba sangerari masive. A fost facuta o operatie de urgenta. A fost nevoie si de ajutorul chirurgului vascular Corneliu Morosanu pentru a interveni asupra arterei iliace care iriga piciorul. Complexitatea interventiei a fost data de faptul ca a fost necesara dezobstructia rinichiului, precum si refacerea arterei printr-un patch, in caz contrar pacienta ar fi continuat sa sangereze, existand riscul de deces. In urma interventiei s-a reusit inserarea unor stenturi – sonde care asigura fluxul de urina de la rinichi la vezica’, a explicat conf. univ.dr. Ionut Nistor, purtatorul de cuvant al Spitalului ‘Dr. C.I. Parhon’, citat de Agerpres.

Astfel de cazuri sunt foarte rare, acesta fiind al doilea caz in ultimii sapte ani. Starea pacientei este acum destul de buna, se poate mobiliza, se alimenteaza si se pregateste de externare

“In ciuda faptului ca pacienta era diagnosticata cu infectia SARS-CoV-2, am intervenit fara ezitare in echipa mixta si am salvat viata pacientei. Starea pacientei este una buna. Hemoglobina care era in momentul internarii era 5 a urcat pana la 10, mananca regulat si se pregateste de externare. Ea a ramas internata dupa procedura sub supraveghere suplimentara pentru a nu exista complicatii determinate si de infectia cu COVID-19′, a declarat dr. Radu Andriciuc, medic specialist urolog, potrivit sursei citate.

Etichete: interventie chirugicala pacienta cu covid, spitalul dr ci parhon iasi, complicatie radioterapie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: