Intelegerea conceptului de echilibru energetic este esentiala pentru prevenirea obezitatii

12/11/2014

Intelegerea conceptului de echilibru energetic este esentiala pentru prevenirea obezitatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/intelegerea-conceptului-de-echilibru-energetic-este-esentiala-pentru-prevenirea-obezitatii/

parkinson1Potrivit expertilor intruniti la un simpozion  in cadrul celui de-a treilea Congres Mondial de Sanatate Publica si Nutritie, intelegerea conceptului de echilibru energetic este esentiala pentru prevenirea obezitatii.

Factorii care contribuie la echilibrul energetic sunt atat  genetici, cat si de mediu. Un studiu realizat si prezentat de putin timp la Congresul Mondial de Sanatate Publica ce s-a desfasurat  in Spania, arata legatura si definirea echilibrului energetic prin compararea datelor antropometrice ale unei populatii cu obiceiurile alimentare.

Putem defini “echilibrul energetic” ca relatia dintre energia consumata (caloriile introduse in corpurile noastre prin mancare si bautura) si energia consumata (caloriile folosite de corpul nostru  pentru necesarul de energie zilnica).

Potrivit concluziilor exprimate la reuniunea expertilor de la simpozionul “Echilibrul energetic, o unitate de sanatate publica”, exista o importanta crescuta care se acorda studierii factorilor care contribuie la echilibrul energetic, in locul concentrarii doar pe dieta.

Acestea, dar si alte subiecte interesante si de larg interes au fost abordate pe parcursul unui simpozion din cadrul Congresul Mondial de Sanatate Publica si Nutritie, care a avut loc in perioada 9-12 noiembrie 2014 in Las Palmas de Gran Canaria din Spania.

Potrivit expertilor care au participat la simpozion, factorii care contribuie la echilibrul energetic sunt atat genetici si de mediu. Printre cei mai importanti factori de mediu sunt dieta si exercitiu fizic, orele de somn, stresul, temperatura, ambianta sau altii precum microbiota, care pot contribui, de asemenea, la acest echilibru”, a declarat Prof. Dr. Dolores Corella, de la Unitatea de Genetica Moleculara si Epidemiologiede Medicina Preventiva de la Universitatea din Valencia (Spania)

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihaila in functia de ministru al Sanatatii

S-a aprobat solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sanatatii, Florian Bodog

Klaus Iohannis: Sunt foarte multumit de cum a decurs campania de vaccinare pana acum

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile