Institutul Cantacuzino dezvolta un vaccin gripal si un produs de tip Polidin

03/11/2020
Institutul Cantacuzino dezvolta un vaccin gripal si un produs de tip Polidin

Institutul Cantacuzino dezvolta un vaccin gripal si un produs de tip Polidin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/institutul-cantacuzino-dezvolta-un-vaccin-gripal-si-un-produs-de-tip-polidin/

In prezent, un produs de tip Polidin si un vaccin gripal se afla in dezvoltare la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara ‘Cantacuzino’, potrivit conducerii institutiei.

Pentru vaccinul gripal este in desfasurare un experiment pe 200.000 de oua embrionate.

“Vom continua modernizarea ariei, pentru transformarea ei intr-o zona experimentala de microproductie strategica”, a declarat colonel doctor Florin Oancea, citat de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit conducerii Institutului Cantacuzino, in procesul de obtinere a acestui produs s-au analizat si motivele pentru care a fost suspendata productia de vaccin antigripal, la ‘Cantacuzino’, in 2013.

“Stim ca, in 2011 – 2013, au fost probleme cu acest vaccin, atat tinand de produsul in sine, cat si de aria de productie. Ce incercam acum e sa avem un produs sigur. (…) Sper ca la sfarsitul acestui an sa avem un produs sigur”, a mai precizat directorul institutului conform sursei citate.

In functie de testari, este posibil ca vaccinul sa fie disponibil pe piata anul viitor, iar produsul de tip Polidin va fi introdus pe piata ca supliment alimentar.

Etichete: polidin, supliment alimentar cantacuzino, imunomodulator cantacuzino, vaccin gripal cantacuzino

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: