INSP: Metoda dezinfectiei cu lampile UV nu reprezinta o optiune pentru salile de curs din scoli

01/03/2021

INSP: Metoda dezinfectiei cu lampile UV nu reprezinta o optiune pentru salile de curs din scoli

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/insp-metoda-dezinfectiei-cu-lampile-uv-nu-reprezinta-o-optiune-pentru-salile-de-curs-din-scoli/

Institutul National de Sanatate Publica nu recomanda utilizarea lampilor UV pentru dezinfectia suprafetelor in unitatile de invatamant cu scopul limitarii transmiterii COVID 19.

“Intrucat accidentele survenite in urma utilizarii lampilor UV in unitatile de invatamant, sunt tot mai dese, precizam ca specialistii INSP nu sustin aceasta metoda de dezinfectie, opinie transmisa de altfel, tuturor institutiilor ce au solicitat un punct de vedere in aceasta directie. Utilizarea dezinfectiei cu UV este specifica unitatilor sanitare, fiind o metoda fizica de dezinfectie a aerului si suprafetelor din incaperi.”, transmite INSP intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, punerea in functiune a acestor lampi trebuie executata numai de persoane calificate si instruite in acest sens.

In timpul functionarii persoanele nu trebuie sa fie in incapere, in caz contrar, persoanele expuse dezvolta reactii nedorite la nivel ocular (conjunctivita, foto-oftalmie, cataracta) sau la nivel cutanat (arsura pana la transformare malign).

“Totodata atragem atentia ca masurile de curatenie si cele de aplicare a produselor de curatenie si a dezinfectantilor prevazute atat in recomandarile nationale cat si in cele ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, asociate cu o aerisire fara abatere de la frecventa si perioada corecta de timp, asigura un mediu propice desfasurarii activitatilor educative. Igiena mainilor, igiena respiratiei, evitarea aglomeratiei, aerisirea frecventa a spatiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente in prevenirea transmiterii COVID – 19.”, mai precizeaza institutia in comunicatul citat.

Etichete: dezinfectie suprafete, dezinfectie suprafete in scoli, lampi UV dezinfectie, INSP

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Corina-Elena says:

    Si ar mai fi problema dezinfectiei la intrare pentru copiii sub 5 ani.. Plang la despartirea de parinti si apoi se sterg la ochi, pana sa se dezbrace. Poate se putea folosi doar spalarea cu apa si sapun dupa ce erau dezbracati.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: