Ingrijorator! Mii de oameni muscati de caini si pisici. Spitalele nu au vaccin antirabic

09/12/2015

Ingrijorator! Mii de oameni muscati de caini si pisici. Spitalele nu au vaccin antirabic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ingrijorator-mii-de-oameni-muscati-de-caini-si-pisici-spitalele-nu-au-vaccin-antirabic/

vaccin impotriva dependentei de heroinaAproape 1.000 de persoane muscate de caini sau de pisici s-au prezentat in lunile octombrie si noiembrie la Centrul antirabic al Institutului “Matei Bals”.

Cifra este de-a dreptul ingrijoratoare, dar si mai grav este faptul ca institutia se confrunta in continuare cu lipsa vaccinului antirabic.

Purtatorul de cuvant al institutriei, Catalin Apostolescu, atragea atentia inca din luna noiembrie ca stocurile de vaccin antirabic si antitetanos ale Institutului “Matei Bals” s-au epuizat.

“Este o sincopa pe termen mai lung, pentru ca Ministerul Sanatatii renegociaza pretul cu producatorii de vaccin. Nu numai pentru antirabic este valabila aceasta problema, pentru toate produsele biologice. Pana nu se incheie procedura de renegociere a pretului, noi nu putem sa il cumparam. Noi avem bani, ei il au in depozit (n.r. – vaccinul), dar nu putem sa il cumparam. Aceasta problema tine de aproximativ doua luni”, explica medicul in urma cu ceva timp, conform Agerpres.

Cu aceasta situatie cumplita se confrunta si spitalele din tara. Pe canalele de social media, medicii au semnalat in nenumarate randuri lipsa vaccinului antirabic in mai multe zone ale tarii.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I

Aproape 2000 de studenti voluntari, alaturi de cadrele sanitare din prima linie