Ingrijorator! Mii de oameni muscati de caini si pisici. Spitalele nu au vaccin antirabic

09/12/2015

Ingrijorator! Mii de oameni muscati de caini si pisici. Spitalele nu au vaccin antirabic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ingrijorator-mii-de-oameni-muscati-de-caini-si-pisici-spitalele-nu-au-vaccin-antirabic/

vaccin impotriva dependentei de heroinaAproape 1.000 de persoane muscate de caini sau de pisici s-au prezentat in lunile octombrie si noiembrie la Centrul antirabic al Institutului “Matei Bals”.

Cifra este de-a dreptul ingrijoratoare, dar si mai grav este faptul ca institutia se confrunta in continuare cu lipsa vaccinului antirabic.

Purtatorul de cuvant al institutriei, Catalin Apostolescu, atragea atentia inca din luna noiembrie ca stocurile de vaccin antirabic si antitetanos ale Institutului “Matei Bals” s-au epuizat.

“Este o sincopa pe termen mai lung, pentru ca Ministerul Sanatatii renegociaza pretul cu producatorii de vaccin. Nu numai pentru antirabic este valabila aceasta problema, pentru toate produsele biologice. Pana nu se incheie procedura de renegociere a pretului, noi nu putem sa il cumparam. Noi avem bani, ei il au in depozit (n.r. – vaccinul), dar nu putem sa il cumparam. Aceasta problema tine de aproximativ doua luni”, explica medicul in urma cu ceva timp, conform Agerpres.

Cu aceasta situatie cumplita se confrunta si spitalele din tara. Pe canalele de social media, medicii au semnalat in nenumarate randuri lipsa vaccinului antirabic in mai multe zone ale tarii.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare