Ingrijorator! Lipsesc tratamente vitale pentru copiii cu leucemie

10/03/2017

Ingrijorator! Lipsesc tratamente vitale pentru copiii cu leucemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ingrijorator-lipsesc-tratamente-vitale-pentru-copiii-cu-leucemie/

COPII-BOLNAVI

Situatie alarmanta in spitalele din Romania. Copiii cu leucemie primesc tratamente incomplete care, in loc sa-i salveze, le micsoreaza sansele de supravietuire.

La Spitalul de Pediatrie din Iasi, trei medicamente pentru afectiunile oncologice lipsesc de aproximativ o luna. Ministrul Sanatatii admite ca astfel de probleme sunt in spitalele din toata tara si promite ca va cauta o solutie, relateaza Digi24.

De mai bine de o luna, parintii celor opt copii cu leucemie, internati in Spitalul de Pediatrie din Iasi, se tem in fiecare secunda pentru vietile celor mici. Trei medicamente vitale lipsesc din spital.

M-am interesat in strainatate si am reusit sa iau aceste medicamente absolut necesare cu suma de aproximativ 9.000 de euro. Mi s-a spus ca nu este medicamentul in spital si ca nu se stie cand poate fi livrat, desi acesta se regaseste in Programul National de Oncologie, declara parintele unui copil bolnav, citat de Digi24.

La acest spital, ultima aprovizionare cu cele trei medicamente vitale s-a facut in octombrie anul trecut. Si medicii sunt ingrijorati.

“De aproximativ o luna de zile sunt absente din farmacia spitalului. Noi am facut demersuri si la colegii de specialitate din spitalele bucurestene, insa si raspunsul dumnealor a fost acelasi”,  precizeaza Dr. Tamara Rosu-Solange, purtator de cuvant Spitalul de Pediatrie Iasi.

Unicul distribuitor pentru aceste medicamente este compania aflata in subordinea Ministerului Sanatatii.

De altfel, Ministerul spune ca va cauta o solutie, insa nu poate da un termen pana la care situatia va fi rezolvata.

“Nu e vorba numai de copiii din Iasi, e vorba de copiii din toata tara care au aceasta problema. Am pornit modificarea ordinului pentru nevoi speciale in asa fel incat sa pot aduce aceste produse”, a declarat Ministrul Florian Bodog, conform Digi24.

Pana acum, doar parintii a 4 din cei 8 copii internati cu leucemie la spitalul din Iasi si-au permis sa cumpere din straintate medicamentele lipsa.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial