Informare privind posibilele reactii adverse inregistrate in urma utilizarii vaccinului diftero-tetanic

22/01/2015

Informare privind posibilele reactii adverse inregistrate in urma utilizarii vaccinului diftero-tetanic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/informare-privind-posibilele-reactii-adverse-inregistrate-urma-utilizarii-vaccinului-diftero-tetanic/

ministerul-sanatatiiLa solicitarea Ministerului Sanatatii, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica Bucuresti a efectuat o analiza cu privire la posibilele reactii adverse inregistrate in urma utilizarii vaccinului diftero-tetanic care se administreaza, gratuit, elevilor de clasa a VIII-a in cadrul Calendarului obligatoriu de vaccinare.

 

In urma analizei s-a constatat ca au fost inregistrate un numar de 53 posibile reactii adverse post- vaccinare (RAPI) in 5 judete.

Din aceste 53 cazuri, un numar de 41 cazuri au fost vaccinate cu 2 loturi de vaccin achizitionate in anii 2013 si 2014.

Toate posibilele cazuri de RAPI se afla in investigare.

Pentru a se exclude problemele de calitate ale produsului vaccinal, Ministerul Sanatatii a decis oprirea celor 2 loturi identificate de la utilizare pana la obtinerea rezultatelor analizei de calitate care va fi efectuata de catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.

De asemenea, autoritatile sanitare au anuntat reprezentantii producatorului produsului vaccinal despre situatia aparuta.

Ministerul Sanatatii face precizarea ca pana in prezent au fost inregistrate manifestari usoare si tranzitorii care s-au remis spontan si nu au pus in pericol sanatatea elevilor.

Vaccinarea este o metoda de imunizare activa, profilactica, impotriva unor boli, prin inocularea unui vaccin.

In informarea emisa de minister se mai precizeaza ca administrarea vaccinurilor presupune si posibila aparitie a unor reactii post – vaccinare normale (reactii locale, durere locala, febra de scurta durata etc).

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: