Infectia cu coronavirusul din China, factor de risc pentru economie (BNR)

11/02/2020

Infectia cu coronavirusul din China, factor de risc pentru economie (BNR)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/infectia-cu-coronavirusul-din-china-factor-de-risc-pentru-economie-bnr/

Banca Nationala a Romaniei a inclus raspandirea coronavirusului din China la capitolul factori care ar putea determina incetinirea economiei globale, potrivit guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Continut educational:

“Nu avem date suplimentare, insa am hotarat sa introducem aceasta fraza din doua motive: pentru ca am vazut cum a reactionat Organizatia Mondiala a Sanatatii si mai ales ultima declaratie sau opinie a unui institut din Marea Britanie. Din experienta noastra internationala, astfel de luari de pozitie nu sunt intamplatoare, negandite, sunt cantarite cuvintele. Ce a aparut acum o zi sau doua in Marea Britanie este mai mult decat de luat in considerare. Astfel ca am introdus acest element. Deocamdata este la capitolul “riscuri”, mai degraba “incertitudini”. Dar tendinta va fi sa scada cresterea economica in lume”, a precizat Mugur Isarescu, citat de Agerpres.

Conducerea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a afirmat, marti, ca epidemia de coronavirus reprezinta o grava amenintare pentru restul lumii si a indemnat comunitatea internationala sa accelereze programele de cercetare in vederea dezvoltarii unor medicamente si vaccinuri, relateaza Reuters.

Etichete: coronavirus, epidemie coronavirus, virus china, oms, bnr

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

N012F DCI: LAMOTRIGINUM

N011F DCI: TIANEPTINUM

N010F DCI: TRAZODONUM

N009F DCI: ESCITALOPRAMUM

N008F DCI: CITALOPRAMUM