Incurcate sunt caile Sanatatii

31/03/2016

Incurcate sunt caile Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incurcate-sunt-caile-sanatatii/

MEDIC-SPAGA-LEGALIZATAExecutivul a adoptat in sedinta de miercuri, 31 martie, amanarea pana la 1 iulie a aplicarii  Contractului – cadru privind reglementarea conditiilor acordarii asistentei medicale in 2016 si 2017, pentru ca in cele trei luni de amanare Ministerul Sanatatii sa opereze cateva modificari.

Aceasta amanare vine la doua saptamani de la aprobarea de catre Guvern a Contractului si la mai putin de-o saptamana de la publicarea in Monitorul Oficial.

Nota de fundamentare nu contine nicio explicatie a amanarii intrarii in vigoare a Contractului – cadru, dar la sfarsitul ei apare si numele lui Vasile Ciurchea, ca presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), scrie site-ul cursdeguvernare.ro.

Insa,Vasile Ciurchea si-a dat insa demisia pe 21 martie, adica inainte de publicarea HG care se proroga acum.

Adunarea Generala a Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) si Senatul Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) , in care intra marea majoritate a acestor profesionisti, au decis la sfarsitul saptamanii trecute ca nu vor semna sub nicio forma noile contracte, pana nu vor fi acceptate unele adaugiri cerute in ultimii doi – trei ani de negocieri. Medicii de familie doresc introducerea in Contractul – cadru a unor precizari care sa impiedice viitoare eventuale imputari abuzive care sunt frecvente acum, spune Rodica Tanasescu, conform sursei citate.

La acest moment, intre CNAS si furnizorii de servicii medicale functioneaza contractele individuale semnate pe baza Contractului – cadru din 2014, care vor inceta insa pe 1 aprilie, dupa ce au fost prelungite deja o data cu trei luni.

Prorogarea adoptata miercuri, 30 martie, implica semnarea unor acte aditionale la aceste contracte .

Tot site-ul cursdeguvernare.ro scrie ca Rodica Tanasescu, presedintele SNMF, afirma ca medicii de familie au decis sa nu semneze noi acte aditionale, asumandu-si sa acorde consultatii fara a li se deconta munca.

Asta in scopul de a forta guvernantii sa accepte introducerea precizarilor prin care se evita riscul ca furnizorii de servicii medicale sa plateasca pentru erori de care nu sunt responsabili.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi