Includerea persoanelor fara adapost si a celor cu handicap sau imobilizati la pat in etapa a II-a de vaccinare

19/01/2021

Includerea persoanelor fara adapost si a celor cu handicap sau imobilizati la pat in etapa a II-a de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/includerea-persoanelor-fara-adapost-si-a-celor-cu-handicap-sau-imobilizati-la-pat-in-etapa-a-ii-a-de-vaccinare/

Hotararea de Guvern care prevede includerea persoanelor fara adapost si a celor cu handicap, in etapa a doua de vaccinare anti-Covid, va fi adoptata in sedinta Executivului de saptamana aceasta.

Continut educational:

“Avem o Hotarare de Guvern in pregatire care include in aceasta etapa a doua de vaccinare doua categorii extrem de importante si anume cei fara adapost, vor fi incadrate ca persoane vulnerabile, care au acces la vaccin deja acum – si autoritatile publice locale, cei care v-ati interesat de acest lucru, stiti cam cat de complicata este situatia acestora acestor persoane. Si, pe langa asta, sunt cei cu un anumit grad de handicap sau cei care sunt acasa dupa o operatie si sunt imobilizati la pat. De asemenea, toti cei care locuiesc sub acelasi acoperis, cei care ii ingrijesc. E foarte important si avem cu totii, poate, oameni, rude, prieteni, poate bunici, care sunt la pat si care trebuie sa fie ingrijiti. Poate ca ei nu pot face vaccinul din motive medicale si atunci e necesar ca cei din jurul lor sa fie sa fie protejati, asa incat ii protejam si pe ei. Asta va fi inclus in Hotararea de Guvern care va fi adoptata maine” a declarat marti, Voiculescu, citat de Agerpres.

De asemenea, el a reiterat ca va fi o lista de asteptare pe care persoanele cu boli cronice se vor putea inscrie pentru a fi sunati de catre un call center pentru programare.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare persoane cu handicap, vaccinare persoane fara adapost, vaccinare bolnavi

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi