Inceputul sfarsitului pentru antibiotice? In SUA s-a descoperit o bacterie rezistenta la toate antibioticele existente

30/05/2016

Inceputul sfarsitului pentru antibiotice? In SUA s-a descoperit o bacterie rezistenta la toate antibioticele existente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inceputul-sfarsitului-pentru-antibiotice-in-sua-s-a-descoperit-o-bacterie-rezistenta-la-toate-antibioticele-existente/

MEDICAMENTE-2016In Statele Unite ale Americii s-a inregistrat primul caz de infectie cu o bacterie rezistenta la toate antibioticele.

Oficialii din sistemul sanatate trag un semnal de alarma ca aceasta descoperire ar putea marca “inceputul sfarsitului pentru antibiotice”, relateaza CSID.

Anuntul a fost facut de directorul Centrului American pentru Controlul Bolilor. Pacientul este o femeie de 49 de ani, care a fost infectata cu o tulpina rara de E.Coli si care nu a putut fi controlata nici cu cel mai puternic antibiotic existent.

Medicii americani si-au exprimat ingrijorarea ca bacteria ar putea reprezenta un pericol grav, in cazul in care se transmite.

“Practic, ne indica faptul ca sfarsitul antibioticelor nu este departe si ca s-ar putea ajunge in situatia in care vom avea pacienti la terapie intensiva sau pacienti cu infectii ale tractului urinar pentru care nu vom avea antibiotice”, a declarat directorul Centrului american pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, Thomas Frieden, la Washington D.C, conform Mediafax.

Conform specialistilor, printre cauzele care au dus la aparitiei unor astfel de super-bacterii, se mentioneaza consumul exagerat de antibiotice.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: