Inceput de an universitar pentru medicinisti

01/10/2014

Admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”Studentii medicinisti au inceput astazi, 1 octombrie, anul universitar. La festivitatile de deschidere de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, care au inceput la ora 9:00, au participat zeci reputati si personalitati ale cercetarii in medicina din Romania, dar si oficiali de la Guvern.

Deschiderea anului universitar, eveniment care  s-a  desfasurat in Amfiteatrul Facultatii de Medicina – „George Emil Palade”, a fost un moment extrem de emotionant pentru studentii din anul I, cu atat mai mult cu cat vor studia  de azi inainte intr-o institutie de invatamant de prestigiu.

Promotia din acest an se va numi „promotia Juvara”, in onoarea reputatului medic Ion Juvara, prieten si coleg de promotie cu George Emil Palade – laureat al Premiului Nobel pentru Medicina  in anul 1974.

Acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii, le-a urat bun venit si felicitari, atat bobocilor, cat si studentilor din anii mai mari, asigurandu-i ca studiaza la cea mai buna Universitate de profil din tara.

“U.M.F. Carol Davila este o universitate de o inalta tinuta academica, prestigioasa, incarcata de traditie, cu o performanta stiintifica si academica fara putinta de tagada, avand cadre didactice valoroase ce le ofera studentilor suportul necesar pentru dezvoltarea profesionala” , a precizat acesta.

Invatamantul superior medical si farmaceutic din Bucuresti dateaza de mai bine de un secol. Carol Davila, medic roman de origine franceza, in colaborare cu Nicolae Kretzulescu, a pus bazele invatamantului medical din tara noastra, infiintand, in 1857 „Scoala nationala de medicina si farmacie”.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” este cea mai veche si mai mare universitate de profil din Romania.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

INSP: 28 de de cazuri de gripa confirmate in acest sezon

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa