Inceput de an universitar pentru medicinisti

01/10/2014

Inceput de an universitar pentru medicinisti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inceput-de-universitar-pentru-medicinisti/

Admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”Studentii medicinisti au inceput astazi, 1 octombrie, anul universitar. La festivitatile de deschidere de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, care au inceput la ora 9:00, au participat zeci reputati si personalitati ale cercetarii in medicina din Romania, dar si oficiali de la Guvern.

Deschiderea anului universitar, eveniment care  s-a  desfasurat in Amfiteatrul Facultatii de Medicina – „George Emil Palade”, a fost un moment extrem de emotionant pentru studentii din anul I, cu atat mai mult cu cat vor studia  de azi inainte intr-o institutie de invatamant de prestigiu.

Promotia din acest an se va numi „promotia Juvara”, in onoarea reputatului medic Ion Juvara, prieten si coleg de promotie cu George Emil Palade – laureat al Premiului Nobel pentru Medicina  in anul 1974.

Acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii, le-a urat bun venit si felicitari, atat bobocilor, cat si studentilor din anii mai mari, asigurandu-i ca studiaza la cea mai buna Universitate de profil din tara.

“U.M.F. Carol Davila este o universitate de o inalta tinuta academica, prestigioasa, incarcata de traditie, cu o performanta stiintifica si academica fara putinta de tagada, avand cadre didactice valoroase ce le ofera studentilor suportul necesar pentru dezvoltarea profesionala” , a precizat acesta.

Invatamantul superior medical si farmaceutic din Bucuresti dateaza de mai bine de un secol. Carol Davila, medic roman de origine franceza, in colaborare cu Nicolae Kretzulescu, a pus bazele invatamantului medical din tara noastra, infiintand, in 1857 „Scoala nationala de medicina si farmacie”.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” este cea mai veche si mai mare universitate de profil din Romania.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Spitalul Judetean Botosani: Apel la medicii de familie sa ajute cu garzi la UPU

Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa