Incepe etapa a III-a de vaccinare in municipiile cu rata de incidenta de peste 4,5 la mia de locuitori

10/03/2021
Incepe etapa a III-a de vaccinare in municipiile cu rata de incidenta de peste 4,5 la mia de locuitori

Incepe etapa a III-a de vaccinare in municipiile cu rata de incidenta de peste 4,5 la mia de locuitori

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incepe-etapa-a-iii-a-de-vaccinare-in-municipiile-cu-rata-de-incidenta-de-peste-45-la-mia-de-locuitori/

In vederea accelerarii campaniei de vaccinare si limitarii efectelor pandemiei, incepand de miercuri, 10 martie, se deschide etapa a III-a pentru persoanele din localitatile/municipiile cu rata de incidenta cumulata de peste 4,5 la 1.000 de locuitori.

“Pe langa cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, in urmatoarele municipii si localitati: municipiul Alba Iulia (2) – judetul Alba, municipiul Brasov (6) si localitatea Sampetru (1) – judetul Brasov, municipiul Cluj-Napoca (13) – judetul Cluj , municipiul Petrosani (2) – judetul Hunedoara, municipiul Zalau (2) – judetul Salaj si municipiul Timisoara (14) – judetul Timis.”, informeaza Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva COVID-19.

In municipiul Giurgiu – judetul Giurgiu si municipiul Baia Mare – judetul Maramures vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, in limita locurilor disponibile.

“Astfel, incepand de astazi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa in aceste cabinete, pentru o perioada de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisa se va realiza incepand cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de asteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea si completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania. Reamintim faptul ca listele de asteptare vor deveni operationale la data de 15 martie a.c. Capacitatea de vaccinare a fiecarui cabinet este de 60 de persoane pe zi.”, mai precizeaza CNCAV.

Modalitatile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin apartinatori sau prin directiile de asistenta sociala de la nivelul primariilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cat si prin call center sau la numarul unic 021.414.44.25.

Etichete: programare vaccinare, vaccinare populatia generala, etapa 3 de vaccinare anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: