In Romania, se estimeaza o crestere a numarului de infectari cu varianta indiana in august-septembrie

22/06/2021
In Romania, se estimeaza o crestere a numarului de infectari cu varianta indiana in august-septembrie

In Romania, se estimeaza o crestere a numarului de infectari cu varianta indiana in august-septembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-se-estimeaza-o-crestere-a-numarului-de-infectari-cu-varianta-indiana-in-august-septembrie/

Medicul Valeriu Gheorghita avertizeaza ca se estimeaza o crestere a numarului de infectari probabil la sfarsitul lunii august sau inceput de septembrie, si cu cea mai mare probabilitate, va fi vorba de infectia cu varianta delta a SARS-CoV-2.

El a precizat ca experienta prin care trece Marea Britanie in prezent arata ca infectia cu acesta varianta se raspandeste cu precadere in randul persoanelor nevaccinate, relateaza Digi24.

De asemenea, tot aici s-a constatat ca persoanele cu schema de vaccinare completa au un nivel de protectie de peste 90 la suta fata de riscul de spitalizare, fata de boala care evolueaza cu complicatii si cu risc de deces.

“Mesajul este de a completa, intr-adevar, schema de vaccinare. Marea Britanie, astazi, a redus acel interval intre cele doua doze de la 12 saptamani la 8 saptamani, pentru a accelera vaccinarea celor care au primit o prima doza, tocmai ca s-a observat aceasta tendinta de a afecta persoanele care au primit o singura doza”, a precizat Valeriu Gheorghita la postul de televiziune mentionat.

Premierul britanic Boris Johnson a anuntat ca va amana cu patru saptamani, ridicarea ultimelor restrictii impuse in Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei cresteri a cazurilor legate de varianta delta, aparuta initial in India.

Potrivit OMS, varianta Delta a coronavirsului este prezenta in peste 70 de tari si este pe cale sa devina dominanta la nivel global.

Etichete: varianta indiana in romania, valeriu gheorghita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: