In Romania se continua imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

08/04/2021

In Romania se continua imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-se-continua-imunizarea-cu-vaccinul-astrazeneca/

Vaccinarea anti-Covid cu serul produs de compania AstraZeneca va continua, in Romania, pentru toate grupele de varsta, a anuntat Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

“In urma sedintei de lucru care a avut loc joi s-a decis continuarea vaccinarii pentru toate grupele de varsta. Pentru persoanele imunizate cu prima doza, rapelul va fi facut cu acelasi vaccin. In cazul celor care dezvolta tromboze dupa prima doza, nu se va mai administra si rapelul. Vom elabora un material informtiv pentru toate persoanele care doresc sa se vaccineze”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita, joi, intr-o conferinta de presa

Potrivit medicului, evenimentele trombotice sunt posibile in cazuri foarte rare iar beneficiile vaccinarii depasesc cu mult riscurile.

“Situatia epidemiologica este ingrijoratoare. La 100 de oameni diagnosticati cu Covid-19, 2,5 persoane decedeaza. In ultimul timp s-a observat o tendita de crestere a gravitatii cazurilor. Ca atare, avand in vedere contextul epidemiologic, este foarte important sa se continuea vaccinarea cu toate vaccinurile disponibile. Evenimentele trombotice sunt posibile in cazuri foarte rare, iar beneficiile vaccinarii depasesc cu foarte mult riscurile”, a mai precizat presedintele CMCAV.

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a primit rapoarte despre 169 de cazuri rare de tromboza venoasa cerebrala, inregistrate pana la data de 4 aprilie, dintr-un total de 34 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 AstraZeneca administrate in Spatiul Economic European, a declarat miercuri Sabine Straus, presedintele Comitetului de siguranta sanitara din cadrul EMA, relateaza Reuters si Agerpres.

In pofida cazurilor foarte rare de tromboza venoasa cerebrala legate de administrarea vaccinului AstraZeneca, Agentia Europeana pentru Medicamente a confirmat recomandarea sa privind utilizarea vaccinului la toti adultii.

Etichete: vaccin astrazeneca, grupe de varsta vaccin astrazeneca, risc tromboze vaccin astrazeneca

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Viorel says:

    Sper ca s-a luat la cunostiinta de pozitia EMA care a afirmat ca exista o legatura intre accidentele trombo-embolice si vaccin AZ

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial