In Romania se asteapta zeci de tone de dezinfectanti si milioane de masti de protectie

04/03/2020
In Romania se asteapta zeci de tone de dezinfectanti si milioane de masti de protectie

In Romania se asteapta zeci de tone de dezinfectanti si milioane de masti de protectie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-se-asteapta-zeci-de-tone-de-dezinfectanti-si-milioane-de-masti-de-protectie/

Victor Costache spune ca saptamana viitoare, in Romania, vor ajunge 3.000.000 de masti, 25 tone de dezinfectanti, 300.000 perechi manusi sterile, 4.500 de baterii de teste si 300.000 costume de protectie, toate in contextul preventiei infectiei cu noul coronavirus covid-19.

“La nivel national s-au facut aproximativ 500 de testari in contextul anchetelor epidemiologice. Va reamintesc ca pe 4 februarie s-a emis o OUG in ceea ce priveste actualizarea si completarea stocurilor de masti, echipamente de protectie, biocide, aparate si consumabile necesare spitalelor in acest context si achizitia este girata Ministerul de Finante si este in curs. Pentru a accelera acest proces, am obtinut o linie de finantare pentru UNIFARM si saptamana viitoare – deci in saptamana viitoare cu termen 11 si 12 martie – vom avea pe teritoriul Romaniei 25 tone de dezinfectanti, 300.000 perechi manusi protectie sterile, 4.500 de teste noi de testare – baterii de teste, 3.000.000 de masti, 300.000 costume protectie”, a declarat, miercuri,Victor Costache, ministrul propus la sanatate la audierile din comisiile parlamentare.

Potrivit acestuia, in Romania exista capacitatea de diagnosticare a noului tip de coronavirus in Bucuresti, Iasi, Constanta, Cluj, Timisoara si Craiova.

Miercuri dimineata, pe teritoriul Romaniei erau 35 de persoane in centrele de carantina, ca masura de preventie impotriva noului coronavirus covid-19.

Etichete: coronavirus, covid-19, preventie coronavirus, masti protectie coronavirus, dezinfectanti coronavirus, victor costache

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: