In linia I fara arme | Medicii de familie nu au dezinfectanti si materiale sanitare de protectie (Sondaj)

18/03/2020
In linia I fara arme | Medicii de familie nu au dezinfectanti si materiale sanitare de protectie (Sondaj)

In linia I fara arme | Medicii de familie nu au dezinfectanti si materiale sanitare de protectie (Sondaj)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-linia-i-fara-arme-medicii-de-familie-nu-au-dezinfectanti-si-materiale-sanitare-de-protectie-sondaj/

Medicii din spitalele din Romania striga din rasputeri pe retelele sociale ca sunt trimisi in lupta cu coronavirusul Covid-19 fara minime masuri de protectie. Ei se plang ca nu au masti sanitare, dezinfectanti suficienti, plus alte materiale atat de necesare acum, cand sistemul de sanatate este incercat la maxim.

Dar, pe langa acestia, alti medici aflati tot in linia I, sunt si cei de familie. Si ei se afla “pe front”, iar daca doctorii din spitalele de stat nu au, medicii de familie nici atat.

Cabinetele de medicina de familie au nevoie urgent de dotarea cu dezinfectanti, produse de protectie si alte materiale sanitare necesare, pentru ca medicii sa poata lucra in aceasta perioada de criza impusa de infectia cu noul coronavirus Covid-19. 

Pentru a intelege exact cat de extinse sunt aceste neajunsuri, Formare Medicala, platforma dedicata medicilor de familie din Romania si aflata sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), a realizat un sondaj.

85 % dintre medicii de familie respondenti nu au dezinfectanti

Catre medicii de familie s-a lansat intrebarea: Ce fel de echipament de protectie considerati ca reprezinta o urgenta si va lipseste din dotare?

Din totalul de 1365 de medici de familie din Romania care au participat la sondaj pana in prezent, 85% au raspuns ca au nevoie de dezinfectanti pentru igiena mainilor, 83% ca le lipsesc halatele de unica folosinta, iar 77% ca au nevoie de dezinfectanti de suprafete.

De asemenea, 75 % dintre medicii de familie chestionati au spus ca au nevoie de masti chirurgicale, 71 % ca nu au masti FFP3, iar 68% dintre acestia nu au suficiente manusi de unica folosinta.

Potrivit aceluiasi sondaj, medicii de familie se confrunta cu lipsuri si la capitolul materialelor pentru protectia ochilor (68%), cum ar fi ochelarii speciali sau incaltamintea medicala adecvata (37%).

Sondajul este in derulare si poate fi accesat AICI.

Etichete: cabinete medicina de familie, necesar cabinete medicina familie, dezinfectanti cabinete, materiale necesare cabinete, sondaj medici de familie, formare medicala, snmf

 

autor

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. ODETTA GHEORGHITANU says:

    Sunt bune si sondajele dar acestea se fac pe timp de =pace= nu de =razboi=. Cine a gindit si a construit programele de sanatate in cazul unor epidemii grave de boli infectioase cu raspindire rapida si masiva in populatie??? Acolo trebuiau sa se faca toate calculele necesare. Ce vom face daca ne trezim cu vreo epidemie de ciuma sau variola?? Cred ca suntem total nepregatiti si vom muri pe capete. Oare verifica cineva rezervele nationale la acest fel de consumabile??

  2. Conachiu C says:

    Dorim să ne aproviziona și pe bani proprii ,dar nu la pret de specula 7,5 lei masca.

  3. Udma Liliana says:

    Nu are nimeni echipamente de protectie si dezinfectanti sau chiar daca avem, sunt pe terminate si fara posibilitatea de a ne reface stocurile. Nu sunt mf, sunt diabetolog si am CMI.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: