In iulie va incepe testarea pe oameni a vaccinului Covid-19

11/06/2020
In iulie va incepe testarea pe oameni a vaccinului Covid-19

In iulie va incepe testarea pe oameni a vaccinului Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-iulie-va-incepe-testarea-pe-oameni-a-vaccinului-covid-19/

Concernul american Johnson & Johnson a anuntat ca va incepe, de la jumatatea lunii iulie, testarea pe subiecti umani a vaccinului impotriva noului coronavirus, devansand astfel planurile initiale ce prevedeau lansarea testelor in septembrie, relateaza EFE.

Intr-un comunicat, compania a explicat ca a fost posibila “accelerarea testelor clinice” gratie rezultatelor bune obtinute pana acum de acest produs si contactelor cu agentiile de reglementare, scrie si Agerpres.

La aceste teste pe oameni, vaccinul va fi administrat unui grup de 1.045 de adulti sanatosi, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani, dar si unor persoane de peste 65 de ani, testele urmand sa se desfasoare in SUA si Belgia.

De asemenea, compania a informat ca se afla in discutii cu agentiile de reglementare pentru a devansa urmatoarea faza de testari, pentru care nu are inca o data stabilita.

Daca vaccinul este sigur si eficient, reprezentantii concernului au anuntat ca au drept obiectiv furnizarea a peste un miliard de doze in anul 2021.

In prezent, in lume sunt in dezvoltare peste 120 de vaccinuri impotriva COVID-19, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), dintre care cel putin zece sunt in faza de teste clinice.

Etichete: vaccin covid-19, vaccin impotriva coronavirus, teste vaccin, teste clinice vaccin

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: