In 95% din comunele din Romania se vaccineaza impotriva Covid-19

12/08/2021

In 95% din comunele din Romania se vaccineaza impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-95-din-comunele-din-romania-se-vaccineaza-impotriva-covid-19/

In cadrul proiectului ‘Orasul vaccineaza satul’ s-a demarat activitatea de vaccinare in aproximativ 95% din comunele din Romania.

“In cadrul proiectului ‘Orasul vaccineaza satul’ s-a demarat activitatea de vaccinare in aproximativ 95% din comunele din Romania, ceea ce inseamna in valoare absoluta aproximativ 2.776 de comune. Au fost finalizate activitatile de vaccinare in 58% dintre acestea, adica in 1.677 de comune. In mediul rural, in total, de la debutul campaniei de vaccinare, prin toate mijloacele avute la indemana, s-au administrat peste 2,5 milioane de doze de vaccin, ceea ce inseamna aproximativ 26% din numarul total al dozelor de vaccin administrate in Romania pana la acest moment si au fost vaccinate peste 1,1 milioane de persoane din mediul rural cu schema completa de vaccinare.”, a declarat Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

Potrivit coordonatorului campaniei de vacccinare, rata de acoperire vaccinala in urban este de doua ori mai mare decat in mediul rural.

Potrivit acestuia, aproximativ 20% din totalul centrelor de vaccinare fixe in momentul de fata au activitatea suspendata temporar.

Etichete: vaccinare anti-covid in mediul rural, vaccinare in comune, valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: