Imunizarea populatiei generale, din aprilie, daca se respecta planul de livrare a dozelor

10/02/2021

Imunizarea populatiei generale, din aprilie, daca se respecta planul de livrare a dozelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/imunizarea-populatiei-generale-din-aprilie-daca-se-respecta-planul-de-livrare-a-dozelor/

Autoritatile estimeaza ca etapa a III-a a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 va incepe in luna aprilie, daca datele de livrare a dozelor raman cele planificate initial.

“Etapa a III-a probabil ca va incepe in luna aprilie. Mai multe date vom pune la dispozitie, probabil, spre sfarsitul lunii februarie sau inceputul lunii martie, in momentul in care vom avea acces la noile calendare de livrare pentru al doilea trimestru, pentru ca in baza acestor calendare de livrare ne putem face un plan de actiune referitor la numarul de centre si de cabinete de vaccinare care vor putea fi deschise, incat sa acoperim necesarul persoanelor care se vor programa. (…) Estimam ca luna aprilie, daca datele de livrare raman cele estimate initial”, a afirmat presedintele CNCAV, citat de Agerpres.

Medicul Valeriu Gheorghita a mai adaugat ca imunizarea populatiei generale, programata in etapa a III-a, va fi asigurata prin intermediul a 750 de centre, totalizand aproximativ 1.760 de cabinete, fiind posibila vaccinarea unui numar de peste 100.000 de persoane zilnic, la capacitate maxima.

Etichete: etapa III de vaccinare anti-covid, imunizare populatie generala covid, vaccinare populatie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe vaccinarea cu doza a treia pentru populatia generala

Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

Normele de aplicare a OUG privind concediile si indemnizatiile

CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab