S-a implantat primul pancreas artificial din lume

23/01/2015

S-a implantat primul pancreas artificial din lume

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/implantat-primul-pancreas-artificial-din-lume/

operatiePrimul pancreas artificial din lume a fost conectat cu succes unui pacient de numai patru ani din Australia care suferea de diabet de tip 1.

Noul mecanism, care va putea fi folosit pentru bolnavii de diabet de orice varsta, este asemanator ca forma si dimensiuni cu un telefon mobil, si functioneaza ca o pompa care elibereaza insulina in organism doar atunci cand este necesar, relateaza publicatia WA Today din Australia.

Dispozitivul se poarta la brau, se conecteaza cu tuburi la interiorul corpului si ajuta la prevenirea crizelor de hipoglicemie.
Conectarea se face o data la trei zile, printr-o procedura simpla, care nu necesita ajutorul unui medic.

Profesorul Tim Jones, de la Spitalul Princess Margaret din Perth spune ca spre deosebire de pompele de insulina realizate pana in prezent, actualul dispozitiv are “un algoritm care ajuta la depistarea hipoglicemiei, un mic computer incorporat, care va da pacientilor mult mai multa incredere”, precizeaza si Agerpres.

Costul unui pancreas articial este de circa 7000 de euro in prezent, dar specialistii estimeaza ca acesta va scadea in timp. Durata de utilizare este de aproximativ patru ani.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: