Hotarare privind nivelul alocatiilor de hrana din unitatile sanitare publice

22/04/2021

Hotarare privind nivelul alocatiilor de hrana din unitatile sanitare publice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hotarare-privind-nivelul-alocatiilor-de-hrana-din-unitatile-sanitare-publice/

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea pentru modificarea si completarea art.1 din Hotararea Guvernului nr.429/2008 privind nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice.

Conform actului normativ, incepand cu luna mai 2021, alocatia de hrana pentru pacientii din unitatile sanitare se va actualiza cu indicele preturilor de consum la marfuri alimentare in perioada 2018-2020, de 109,72%. De asemenea, a fost reglementata modalitatea de majorare a alocatiilor de hrana la solicitarea conducatorului unitatii sanitare, cu avizul consiliului de administratie, in conditiile identificarii altor surse de finantare decat sumele provenite din contractele incheiate cu casele de asigurari de sanatate si de la bugetul de stat. S-a reglementat ca in unitatile sanitare sa nu mai existe tarife maximale in ceea ce priveste norma de hrana.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in termen de 30 zile de la intrarea in vigoare a acestei hotarari, unitatile sanitare publice au obligatia de a afisa pe site-ul propriu nivelul alocatiei de hrana stabilit pentru consumurile colective, precum si orice modificare a acestora. Informatiile sunt comunicate concomitent si Ministerului Sanatatii.

Etichete: alocatii de hrana, alocatii de hrana spital, ministerul sanatatii

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: