Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

02/12/2020
Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/horatiu-moldovan-ms-vaccinarea-populatiei-impotriva-sars-cov-2-va-incepe-cel-mai-devreme-in-primavara-anului-2021/

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, spune ca vaccinarea intregii populatii impotriva virusului SARS-CoV-2 va incepe, cel mai devreme, in primavara anului 2021.

“Romania este o parte a acordurilor incheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri impotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare ca acest vaccin trebuie sa ajunga in tarile membre ale UE intr-un mod etapizat. Toate statele vor primi in acelasi timp transe. Primii vaccinati vor fi lucratorii din sectorul sanitar si persoanele din grupe de risc. Vaccinarea intregii populatii va incepe cel mai devreme in primavara. Vrem sa ne asiguram ca vaccinurile vor fi folosite la cel mai inalt grad de eficienta si siguranta si sa respecte toate reglementarile internationale. Ministerul Sanatatii are o strategie de vaccinare in Romania si exista etape prevazute, precum si o retea de stocare si distributie. Noul vaccin pe care il vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesita conditii speciale de transport si depozitare si aceste lucruri vor fi, cu siguranta, bine gestionate”, a afirmat Horatiu Moldovan, citat de Agerpres.

Potrivit secretarului de stat, situatia epidemiologica de la nivelul UE  ‘se degradeaza de la zi la zi, populatia fiind expusa unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2, iar Romania se confrunta, la randul ei, cu cifre ingrijoratoare si autoritatile trebuie sa se adapteze permanent la noi si noi masuri de gestionare a acestei situatii aproape de catastrofa’.

Totodata, secretarul de stat a mai precizat ca la nivelul Ministerului Sanatatii batalia cu virusul se desfasoara pe doua fronturi: zona de preventie si ingrijirea bolnavilor in sectiile spitalicesti de boli infectioase.

Reamintim ca hotararea privind strategia de vaccinare impotriva noului coronavirus a fost adoptata de Executiv.

Etichete: vaccinare populatie sars-cov-2, vaccinare anti-covid, horatiu moldovan

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: