Guvernul a adoptat strategia de vaccinarea anti-Covid | Angajatii din domeniul Sanatatii, prioritari

02/12/2020

Guvernul a adoptat strategia de vaccinarea anti-Covid | Angajatii din domeniul Sanatatii, prioritari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-adoptat-strategia-de-vaccinarea-anti-covid-angajatii-din-domeniul-sanatatii-prioritari/

Hotararea de Guvern privind strategia de vaccinare impotriva noului coronavirus a fost adoptata de Executiv. In actul normativ se specifica, printre altele, grupurile prioritare.

Ionel Danca, seful Cancelariei prim ministrului, a punctat ca actul normativ pregateste campania de vaccinare, odata ce va fi pus la dispozitie un vaccin.

“Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptata, au fost stabilite grupurile prioritare: ‘personalul din domeniul Sanatatii, personalul din centrele rezidentiale si medico-sociale, populatia cu risc ridicat de evolutie severa in cazul infectiilor cu SARS-CoV-2 si personalul din alte domenii- cheie, esentiale pentru buna functionare a societatii”, a precizat Danca, citat de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit acestuia, persoanele din categoriile mentionate vor fi vaccinate in prima etapa iar apoi vaccinarea va fi disponibila pentru intreaga populatie.

“Estimarea este ca, in prezent, 70 % din totalul populatiei ar putea fi implicata in aceasta campanie de vaccinare”, a mai precizat Ionel Danca.

Totodata, el a subliniat ca vaccinarea este ‘gratuita si voluntara’.

Etichete: strategie vaccinare anti covid, vaccinare impotriva coronavirus, campanie vaccinare covid romania

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Iuliana says:

    In domeniul sanatatii lucreaza mai multe categorii de personal si anume : Personal cu contract de munca angajat in spitale, policlinici , cabinete etc. Personal titular al cabinetelor medicale individuale care sunt sau nu sunt in contract cu o casa de asigurari de sanatate etc. Cine face si cum anume inventarierea acestui personal , unde trebuie sa te adresezi pentru luarea in evidenta ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala