Guvernul a adoptat strategia de vaccinarea anti-Covid | Angajatii din domeniul Sanatatii, prioritari

02/12/2020
Guvernul a adoptat strategia de vaccinarea anti-Covid | Angajatii din domeniul Sanatatii, prioritari

Guvernul a adoptat strategia de vaccinarea anti-Covid | Angajatii din domeniul Sanatatii, prioritari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-adoptat-strategia-de-vaccinarea-anti-covid-angajatii-din-domeniul-sanatatii-prioritari/

Hotararea de Guvern privind strategia de vaccinare impotriva noului coronavirus a fost adoptata de Executiv. In actul normativ se specifica, printre altele, grupurile prioritare.

Ionel Danca, seful Cancelariei prim ministrului, a punctat ca actul normativ pregateste campania de vaccinare, odata ce va fi pus la dispozitie un vaccin.

“Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptata, au fost stabilite grupurile prioritare: ‘personalul din domeniul Sanatatii, personalul din centrele rezidentiale si medico-sociale, populatia cu risc ridicat de evolutie severa in cazul infectiilor cu SARS-CoV-2 si personalul din alte domenii- cheie, esentiale pentru buna functionare a societatii”, a precizat Danca, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, persoanele din categoriile mentionate vor fi vaccinate in prima etapa iar apoi vaccinarea va fi disponibila pentru intreaga populatie.

“Estimarea este ca, in prezent, 70 % din totalul populatiei ar putea fi implicata in aceasta campanie de vaccinare”, a mai precizat Ionel Danca.

Totodata, el a subliniat ca vaccinarea este ‘gratuita si voluntara’.

Etichete: strategie vaccinare anti covid, vaccinare impotriva coronavirus, campanie vaccinare covid romania

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Iuliana says:

    In domeniul sanatatii lucreaza mai multe categorii de personal si anume : Personal cu contract de munca angajat in spitale, policlinici , cabinete etc. Personal titular al cabinetelor medicale individuale care sunt sau nu sunt in contract cu o casa de asigurari de sanatate etc. Cine face si cum anume inventarierea acestui personal , unde trebuie sa te adresezi pentru luarea in evidenta ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: