HBOMED 2024 | O calatorie multidisciplinara in domeniul medicinei hiperbare

20/03/2024
HBOMED 2024 | O calatorie multidisciplinara in domeniul medicinei hiperbare

HBOMED 2024 | O calatorie multidisciplinara in domeniul medicinei hiperbare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hbomed-2024-o-calatorie-multidisciplinara-in-domeniul-medicinei-hiperbare/

Societatea Romana de Medicina Hiperbara (SRMH) organizeaza Conferinta de Medicina Hiperbara cu participare internationala HBOMED 2024.

Evenimentul se afla la editia a doua si va avea loc in perioada 6 – 8 septembrie 2024, la Constanta, cu prezenta fizica. De asemenea, conferinta va fi creditata cu puncte EMC.

“Sub coordonarea domnului Dr. Macovei Adrian – Lector in cadrul Programului National de Atestat de Studii Complementare in Medicina Hiperbara din Romania, anticipam nu doar un eveniment stiintific unicat in Romania, ci si o calatorie multidisciplinara in domeniul medicinei hiperbare si subacvatice. Evenimentul promite sa ofere un cadru unic pentru schimbul de cunostinte, experiente si idei, reunind experti, clinicieni, cercetatori si lideri de opinie atat din domeniul medicinei hiperbare, cat si din disciplinele conexe.”, au transmis organizatorii intr-un comunicat remis Formare Medicala.

Potrivit sursei citate, conferinta HBOMED 2024 pastreaza formatul editiei de anul trecut, cu o prezentare in debut a indicatiilor medicinei hiperbare, prezentare utila medicilor de familie, medicilor de medicina de urgenta, dar si medicilor din alte specialitati medicale si chirurgicale.

Conferinta HBOMED 2024 este conceputa ca un loc de intalnire interdisciplinar cu prezenta unor invitati de renume, atat din tara, cat si din strainatate, aceste aspecte constituind premisele unei noi manifestari stiintifice de succes.

Din programul stiintific al conferintei:

• Prof. Dr. Akin Savas Toklu – Sef Clinica Hiperbara Spitalul Universitar Istanbul, secretar al European Diving Technology Committee ( E.D.T.C. ) – prezentari referitoare la dezvoltarea medicinei hiperbare in Turcia ( sectorul public si sectorul privat ), tratamentele prin HBOT pentru victimele cutremurelor din Turcia cu sindrom de strivire si sindrom de compartiment, precum si medicina hiperbara in cadrul proiectelor de infrastructura rutiera din Turcia – EuroTunelul de sub canalul Bosfor.

• Prof. Dr. Abdullah Arslan – Sef Departament Medicina Hiperbara si a Scufundarilor din cadrul Spitalului Clinic Universitar Konia, profesor asociat, expert in intoxicatiile cu CO – prezentari de HBOT in intoxicatii cu CO la adulti dar si in cazurile speciale, la gravide si copii.

• Prof. Dr. Nikola SHOPOV – Spitalul Militar Naval Varna, unitate medicala cu activitate in medicina hiperbara de peste 20 de ani revine insotit de alti specialisti din spitalul in care activeaza, cu prezentari interesante din activitatea lor.

• Prezentari ale grupului de lucru in domeniul HBOT din Serbia: Prof. Dr. Miodrag Živkovič (Universitatea Singidunum) si Dr. Sfera Ion (Centrul Medical Vrsac). Vor prezenta situatia medicinei hiperbare in Serbia in sectorul public, privat si militar.

• Prezentarea si dezbateri pe tema malpraxisului medical – Lector Dr. Gorun Gabriel, medic primar medicina legala si expert malpraxis.

• Prezentarea si dezbaterile pe tema: Manifestarile imersiunii asupra corpului uman Scuba Diving – primele notiuni: Lector Ing. Marasescu Evghenii, instructor NAUI.

• Dr. Ivascu Aurelian – prezentare referitoare la medicul specialist medicina de familie in echipa de tratament prin medicina hiperbara.

• Dr. Mircea Bogdan Matei – prezentare si dezbateri pe tema: Medicina Hiperbara – noutati si bune practici internationale

• Dr. Asan Rucni, medic primar ATI – prezentarea hipoxia acuta si principii de tratament

Formularul de inscrire pentru Conferinta HBOMED 2024 AICI

Mai multe informatii despre organizatori si conditii de participare AICI.

Sursa foto: Societatea Romana de Medicina Hiperbara (SRMH) – HBOMED 2023

Etichete: conferinta de medicina hiperbara, conferinta pentru medici, evenimente EMC, SRMH, HBOMED 2024

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: