Hans Kluge: Romania a reusit sa arate capacitatea institutionala si devotamentul lucratorilor din sanatate

07/04/2021

Hans Kluge: Romania a reusit sa arate capacitatea institutionala si devotamentul lucratorilor din sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hans-kluge-romania-a-reusit-sa-arate-capacitatea-institutionala-si-devotamentul-lucratorilor-din-sanatate/

Romania a reusit foarte bine sa dovedeasca faptul ca are capacitate institutionala, solidaritate a comunitatii si devotament eroic al lucratorilor din sanatate, a declarat Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

“Romania este un exemplu pozitiv in regiune, luand masuri cuprinzatoare si oportune la timp, astfel incat sa se poata gestiona aceasta stare de urgenta fara precedent. In ciuda faptului ca aceasta pandemie ridica in continuare probleme, Romania a reusit foarte bine sa isi arate capacitatea institutionala, solidaritatea comunitatii si devotamentul eroic al lucratorilor din sanatate. Sunt foarte bucuros ca tara mea natala, Belgia, a recunoscut meritele unui medic roman din Piatra Neamt, Catalin Denciu, declarandu-l eroul anului 2020”, a spus oficialul OMS, citat de Agerpres.

Reamintim ca la sfarsitul anului trecut, medicul Catalin Denciu a fost ranit in incendiul care a cuprins sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, in timp ce incerca sa salveze mai multi pacienti.

Potrivit sursei citate, directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), dr. Hans Kluge, a fost decorat, miercuri, cu Ordinul National ‘Pentru Merit’ in grad de Comandor de presedintele Klaus Iohannis.

Etichete: hans kluge, director oms europa, romania pandemie, medicul catalin denciu

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati