Hans Kluge (OMS): Cand a lovit COVID-19, niciun sistem sanitar n-a fost pregatit

19/10/2021
Hans Kluge (OMS): Cand a lovit COVID-19, niciun sistem sanitar n-a fost pregatit

Hans Kluge (OMS): Cand a lovit COVID-19, niciun sistem sanitar n-a fost pregatit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/hans-kluge-oms-cand-a-lovit-covid-19-niciun-sistem-sanitar-n-a-fost-pregatit/

Dr. Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa, spune ca niciun sistem sanitar n-a fost pregatit cand a lovit COVID-19 si ca cea mai mare greseala a fost a statelor care nu au investit in sanatatea publica si nu au elaborat politici in domeniu.

“Biroul Regional OMS pentru Europa va organiza o intalnire cu observatorii europeni privind politicile luna viitoare. Vom analiza astfel ce face fiecare tara pentru a relua serviciile, pentru a nu mai amana si, tocmai de aceea, trebuie sa invatam unii de la ceilalti pentru a merge inainte in mod coordonat. (…) Cand a lovit COVID-19, niciun sistem sanitar n-a fost pregatit. Marea greseala – de a nu investi in sanatatea publica, desi stiam ca avem nevoie in tarile in care nu s-au facut politicile pe baza dovezilor, acolo au fost probleme. Dar acolo unde totul a fost cat mai bine facut si mai solid, acele tari au reusit sa depaseasca mai bine problemele”, a declarat oficialul OMS intr-un mesaj video transmis in cadrul editiei a X-a editie a Aspen Healthcare Forum 2021.

De asemenea, el a subliniat ca este avuta in vedere continuarea serviciilor sanitare pentru ceilalti pacienti.

“Acum incercam sa tinem pasul si sa tratam pacientii conform celor mai recente evolutii. Tarile care au sisteme de sanatate solide s-au descurcat mai bine, pentru ca virusul i-a pus la grea incercare pe toti. Pretul pe care l-am platit a insemnat pierderea de multe vieti, insa pretul poate fi mult mai mare daca nu invatam. (…) Multe tari au avut nevoie de reforme urgente ale sistemului sanitar. Aceste reforme trebuie sa integreze si starea de pregatire si de interventie in sistemele sanitare. Astfel, trebuie sa se reorienteze toate investitiile in sistemul de sanatate. Accesul universal la sanatate si la securitatea sanatatii sunt doua fete ale aceleiasi monede. Acum trebuie sa punem in practica lectiile pe care le-am invatat”, a mai precizat directorul regional al OMS, citat si de Agerpres.

Potrivit acestuia, din cauza COVID-19, oameni cu alte probleme de sanatate, precum cele mentale, au avut parte de tratament intr-o masura mult mai mica. Totusi, a adaugat el, bariere in calea sanatatii digitale au fost depasite peste noapte.

Etichete: sistem de sanatate, covid-19, hans kluge, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: