Guvernul va asigura plata somajului tehnic pentru angajatii afectati de criza Covid-19

19/03/2020

Guvernul va asigura plata somajului tehnic pentru angajatii afectati de criza Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-va-asigura-plata-somajului-tehnic-pentru-angajatii-afectati-de-criza-covid-19/

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi dimineata, intr-o conferinta publica, ca Guvernul va lua masuri urgente pentru sustinerea economiei afectata de criza Covid-19.

Astfel, s-a decis ca Executivul va sustine platile angajatilor care vor fi trimisi in somaj tehnic.

“O masura importanta este aceea de a asigura plata somajului tehnic, din bugetul Ministerului Muncii, prin ANOFM, prin intermediul bugetului de somaj. Practic, am luat aceasta decizie pentru ca este clar ca foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie si multe companii nu au capacitatea pentru a asigura plata salariilor angajatilor si exista riscul ca angajatii sa fie trimisi in somaj, sa fie dati afara, utilizandu-se cazurile de forta majora, sau sa li se suspende contractele de munca”, a declarat Ludovic Orban.

Salariatii firmelor afectate de criza vor beneficia de plata a 75 la suta din salariul brut, cat este indemnizatia lunara pentru somaj tehnic.

“Angajatii companiilor care au fost afectate direct de masurile impuse de epidemia de coronavirus, cum sunt cei din restaurante, cafenele, hoteluri, vor benefica astfel de plata pentru somajul tehnic de 75 la suta”, a mai subliniat prim-ministrul.

O alta decizie a Guvernului care vine sa ajute firmele si angajatii este o ordonanta de majorare a plafonul de garantare a creditelor pentru IMM-uri.

Etichete: masuri coronavirus, criza covid-19, somaj tehnic angajati, masuri guvern coronavirus, preventie covid-19, ludovic orban

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. cascaescu constantin says:

    ADICA LA UN SALARU BRUT DE 3596 VA F UN SOMAJ DE APROX 2600 LE…???…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: