Guvernul a decis prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei

09/04/2021

Guvernul a decis prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-decis-prelungirea-starii-de-alerta-pe-teritoriul-romaniei/

Guvernul a aprobat prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei cu 30 de zile, incepand cu data de 13 aprilie. Ca elemente de noutate, printre altele, s-au stabilit anumite relaxari in privinta circulatiei de noapte in contextul Pastelui Ortodox.

Intr-una dintre anexele hotararii se prevede ridicarea carantinei de noapte in perioada 1 mai – 2 mai, in intervalul orar 20,00 – 5,00, pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase din Noaptea de Inviere a Pastelui Ortodox.

De asemenea, in zilele de 23 si 30 aprilie, in toate localitatile, operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, isi pot organiza si desfasura activitatea in intervalul orar 5,00 – 20,00.

Totodata, enoriasii musulmani au permisiunea de a se deplasa in afara locuintei/gospodariei, in perioada 8 mai – 9 mai, in intervalul orar 20,00 – 5,00, pentru a participa la sarbatoarea religioasa specifica lunii Ramazan, potrivit sursei citate.

Tot ca element de noutate, prin hotarare s-a stabilit limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din statiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maxima a acestora.

Etichete: stare de alerta, carantina de noapte, restrictii paste

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: