Guvernul a aprobat suplimentarea fondurilor pentru Ministerul Sanatatii

18/12/2020

Guvernul a aprobat suplimentarea fondurilor pentru Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-suplimentarea-fondurilor-pentru-ministerul-sanatatii/

La propunerea Ministerului Sanatatii, Executivul a aprobat Hotararea pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2020, in vederea achizitionarii medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infectie COVID, precum si pentru acordarea de catre Romania a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova.

Potrivit actului normativ, se aproba suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului cu suma de 45.405 mii lei destinata rezervei pentru situatii speciale a Ministerului Sanatatii.

Din aceste fonduri vor fi achizitionate, de catre Ministerul Sanatatii, medicamente si materiale sanitare care asigura preventia si tratarea afectiunilor asociate COVID-19, pentru pacientii internati in unitatile sanitare din Romania.

“Va fi achizitionat si medicamentul Remdesivir necesar pentru tratamentul pacientilor critici care necesita oxigen suplimentar, singurul medicament autorizat la acest moment la nivel european pentru tratamentul specific al infectiei cu SARS-CoV-2, in baza contractelor subsecvente incheiate de Ministerul Sanatatii si producator, ca urmare a achizitiei centralizate realizate de Comisia Europeana, pentru statele membre UE si producator.”, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

De asemenea, banii vor fi utilizati si pentru achizitia de masti de protectie personala de tip FFp2 – destinate personalului medico-sanitar, in baza contractelor subsecvente incheiate de Ministerul Sanatatii si furnizor, ca urmare a achizitiei centralizate realizate de Comisia Europeana, in numele statelor membre si producator.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Potrivit sursei citate, o parte din fonduri vor fi destinate pentru acordarea de catre Romania a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, ca urmare a nevoilor identificate la nivelul sistemului sanitar din acest stat.

Acest sprijin are la baza Acordul incheiat intre Ministerul Sanatatii din Romania si Ministerul Sanatatii din Republica Modova in domeniul sanatatii si stiintelor medicale din data de 3 decembrie 2010 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.197 din 22.03.2011.

Etichete: buget ministerul sanatatii, medicamente pacienti covid, materiale sanitare personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: