Guvernul a aprobat completarea listei medicamentelor compensate si gratuite cu 19 molecule noi

31/05/2018
Guvernul a aprobat completarea listei medicamentelor compensate si gratuite cu 19 molecule noi

Guvernul a aprobat completarea listei medicamentelor compensate si gratuite cu 19 molecule noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-completarea-listei-medicamentelor-compensate-si-gratuite-cu-19-molecule-noi/

Lista medicamentelor compensate si gratuite de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, in sistemul public de sanatate, se completeaza cu inca 19 noi denumiri comune internationale (DCI), potrivit unei hotarari de guvern adoptata in sedinta de joi.

Este vorba despre o Hotarare prin care modifica si completeaza HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate, scrie intr-un comunicat de presa al ministerului Sanatatii.

Astfel, pe lista medicamentelor de care beneficiaza asiguratii inclusi in programele nationale de sanatate cu scop curativ in tratamentul ambulatoriu si spitalicesc se adauga 14 DCI-uri, printre care si imunoglobulina umana normala.

“Este vorba despre tratarea unor boli grave, precum infectia HIV/SIDA si tratamentul postexpunere, diabetul zaharat, boli neurologice degenerative si inflamator-imune, ca si pentru tratamentul bolnavilor inclusi in Programul national de oncologie, in Programul national de diagnostic si tratament pentru boli rare si sepsis sever, Programul de transplant medular si Programul de transplant renal, transplant combinat de rinichi si pancreas”, scrie in comunicatul MS.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Terapia durerii cronice

Pe lista de DCI-uri corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii in regim de compensare 100% se introduc 4 denumiri, pentru colagenoze majore, pentru Boala Gaucher si pentru Psoriazis cronic sever (placi), iar pe lista cu regim de compensare 50% din pretul de referinta se adauga 1 medicament.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: