Guvernul a alocat 200 de milioane catre bugetul FNUASS si a majorat limita de cheltuieli

23/10/2023
Guvernul a alocat 200 de milioane catre bugetul FNUASS si a majorat limita de cheltuieli

Guvernul a alocat 200 de milioane catre bugetul FNUASS si a majorat limita de cheltuieli

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-alocat-200-de-milioane-catre-bugetul-fnuass-si-a-majorat-limita-de-cheltuieli/

Guvernul a alocat 200 de milioane de lei din fondul de rezerva catre bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS), pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacientilor din spitale, cu termen de plata in octombrie, respectiv pentru plata cheltuielilor spitalelor cu medicamente, materiale sanitare, hrana si utilitati, potrivit CNAS.

Potrivit institutiei, limita de cheltuieli va fi majorata cu 668 de milioane de lei. Astfel, 500 de milioane de lei sunt acordati, in luna octombrie, pentru medicamente, materiale sanitare si servicii aferente programelor nationale de sanatate curative. In acelasi timp, va fi acordata suma de 168 de milioane de lei pentru acoperirea drepturilor salariale si a cresterilor salariale ale personalului din unitatile sanitare publice.

“Precizam ca, in toata aceasta perioada, presedintele CNAS, dr. Andrei Baciu, impreuna cu echipa de profesionisti a institutiei au depus toate diligentele pentru ca aceste fonduri sa ajunga cat mai repede la beneficiari, iar conducerea CNAS a avut intalniri de lucru si discutii in repetate randuri cu reprezentantii Ministerului Finantelor, ai Ministerului Sanatatii si ai Guvernului Romaniei. Mentionam ca repartizarea sumelor alocate CNAS se va face in mod proportional raportat la necesarul transmis de fiecare casa de asigurari de sanatate judeteana, in conformitate cu obiectivul CNAS de asigurare a protectiei asiguratilor in mod universal, echitabil si nediscriminatoriu si in conditiile utilizarii eficiente a Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.”, a transmis CNAS.

De asemenea, Guvernul a adoptat, la finalul saptamanii trecute, Strategia nationala de sanatate 2023 – 2030.

Etichete: bugetul FNUASS, CNAS

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: