Guvern: Proiect de investitii privind eficientizarea activitatii CNAS

29/04/2022
Guvern: Proiect de investitii privind eficientizarea activitatii CNAS

Guvern: Proiect de investitii privind eficientizarea activitatii CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvern-proiect-de-investitii-privind-eficientizarea-activitatii-cnas/

Guvernul a aprobat un proiect de o hotarare ce are drept obiectiv eficientizarea activitatii CNAS.

“Astfel se asigura continuitatea si finalizarea unui proiect important de investitii: Sistem integrat de management in sistemul de asigurari sociale de sanatate, un proiect derulat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate”, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru.

Principalul obiectiv al acestui proiect este dezvoltarea unui instrument care sa consolideze capacitatea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate de a comunica rapid si eficient cu institutiile care alimenteaza cu informatii sistemul de sanatate publica. In acest sens, va creste gradul de interoperabilitate a sistemelor informationale si informatice, precum si standardizarea datelor, ceea ce va eficientiza activitatea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, potrivit reprezentantilor Executivului.

CNAS va accesa fonduri europene pentru dezvoltarea a trei proiecte de informatizare.

In data de 28 ianuarie 2020, CNAS a semnat un Contract de finantare in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA), care are ca obiectiv dezvoltarea si implementarea unui sistem integrat de management, denumit “Sistem integrat de management in sistemul de asigurari sociale de sanatate”.

Acest sistem va permite elaborarea de rapoarte, analize si studii menite sa optimizeze si sa consolideze capacitatea decizionala a CNAS, prin prelucrarea datelor specifice colectate in Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS).

Etichete: activitate CNAS, proiecte CNAS

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Latcan Elena says:

    Felicitari si sa avem mult succes in continuare,impreuna,mai ales prin DIGITALIZARE!
    Cu stima,
    Dr.Elena Latcan
    Centrul Medical PRAIN SRL

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: