CNAS: Fonduri europene pentru trei proiecte de informatizare | PIAS si DES vor fi extinse

14/10/2020
CNAS: Fonduri europene pentru trei proiecte de informatizare | PIAS si DES vor fi extinse

CNAS: Fonduri europene pentru trei proiecte de informatizare | PIAS si DES vor fi extinse

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-fonduri-europene-pentru-trei-proiecte-de-informatizare-pias-si-des-vor-fi-extinse/

In cadrul exercitiului financiar 2014 – 2020 al UE, CNAS va accesa fonduri europene pentru dezvoltarea a trei proiecte de informatizare.

Unul dintre proiecte are ca obiectiv dezvoltarea si implementarea unui sistem integrat de management, denumit ‘Sistem integrat de management in sistemul de asigurari sociale de sanatate’.

Acest sistem va permite elaborarea de rapoarte, analize si studii menite sa optimizeze si sa consolideze capacitatea decizionala a CNAS, prin prelucrarea datelor specifice colectate in Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS).

Astfel, din PIAS ar urma sa fie generate rapoarte personalizate in vederea efectuarii analizelor, studiilor si statisticilor.

Potrivit presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Adela Cojan, un alt proiect important, pentru care CNAS a demarat procedurile de accesare de fonduri nerambursabile, este extinderea Dosarului Electronic de Sanatate (DES), care a fost conceput initial pentru medicina primara si spitale, insa este necesar sa fie dezvoltat pe intreg lantul de servicii medicale.

“Al treilea proiect este Sistemul Informatic pentru Gestionarea Moderna a Accesului la Servicii Medicale Acte, Recomandari si Tehnologii (SIGMA SMART) un proiect care se doreste a fi derulat in parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) si care are ca obiectiv general optimizarea fluxurilor de date si monitorizarea electronica a serviciilor medicale decontate din FNUASS. Proiectul prevede constructia unui portal in care asiguratii si furnizorii de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate pot efectua programari electronice ale serviciilor medicale de care pacientii au nevoie”, a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS, conform Agerpres.

De asemenea, seful CNAS a mai precizat ca in viitorul pachet de servicii medicale vor fi incluse si tele-consultatiile si serviciile de tele-radiologie.

Etichete: sistem informatic de sanatate, pias, des, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: