Guvern: Corpul de Control al Primului-ministru nu a identificat cauza imbolnavirilor copiilor din Arges

26/05/2016

Guvern: Corpul de Control al Primului-ministru nu a identificat cauza imbolnavirilor copiilor din Arges

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvern-corpul-de-control-al-primului-ministru-nu-a-identificat-cauza-imbolnavirilor-copiilor-din-arges/

boli-de-rinichi-la-copiiGuvernul a emis un comunicat in care face precizari cu privire la Nota de informare privind rezultatul verificarilor suplimentare efectuate de catre Corpul de control al Primului-ministru, in legatura cu situatia copiilor transferati cu afectiuni grave de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Maria Slodowska Curie”.

“Corpul de Control al Primului-ministru nu a identificat cauza imbolnavirilor copiilor transferati de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie. In cadrul actiunii de documentare efectuate au fost identificate insa neconformitati in cadrul sistemului de sanatate, care au fost mentionate in nota intocmita la finalul acestei actiuni. Nicaieri in cuprinsul notei nu este mentionata existenta vreunei legaturi intre neconformitatile identificate, privind aprovizionarea si gestionarea stocurilor de vaccinuri si afectiunile copiilor de la Spitalul de Pediatrie Pitesti. O astfel de legatura ar fi de altfel imposibila din punct de vedere medical, iar orice speculatie in acest sens este lipsita de fundament”, a transmis Guvernul.

In ultimele zile, in mediul online s-au facut speculatii cu privire la o falsa legatura intre imbolnavirea copiilor ci Sindromul Hemolitic-Uremic si vaccinarea.

Inclusiv Ministerul Sanatatii a emis un punct de vedere oficial in care arata ca nici nu poate fi vorba de o asemenea legatura.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private

Florin Citu: Valul trei a inceput sa scada fara carantinare de tip lockdown