Grupul de Lucru Cardiologie al SNMF, la Conferinta Naționala a Grupurilor de Lucru ale SRC

17/05/2016

Grupul de Lucru Cardiologie al SNMF, la Conferinta Naționala a Grupurilor de Lucru ale SRC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/grupul-de-lucru-cardiologie-al-snmf-la-conferinta-nationala-a-grupurilor-de-lucru-ale-src/

confGrupul de Lucru Cardiologie al Societatii Nationale de Medicina Familiei a avut o prezenta activa prin mai multe lucrari la Conferinta Nationala a Grupurilor de Lucru ale Societatii Romane de Cardiologie.

Asa cum ne-a obisnuit in fiecare an, dar anul acesta chiar mai mult, Conferinta desfasurata la Sibiu intre 12-14 mai a.c. a fost un eveniment de o mare anvergura, cu o inalta valoare a prezentarilor.
 
Lucrarile grupului:
– Ingrijirea ambulatorie a pacientilor cu insuficienta cardiaca cronica – Curs pentru medicii de familie (12 mai 2016) – Coordonatori ai programelor ISHF: I. M. Coman, O. Chioncel; Directori de curs: I.Manitiu, Loredana Piloff
1. Preluarea in ingrijire ambulatorie postspitalizare – Loredana Piloff
2. Contactul cu familia – rolul familiei – Loredana Piloff
3. ICC in ambulator: viata reala. Probleme medicale. Probleme sociale. Interactiunea cu autoritatile locale: probleme si solutii. Masa rotunda – Loredana Piloff, I.Manitiu, C.Balan, O.Chioncel, I.M.Coman
 
– Sesiune comuna GL Cardiologie Preventiva, GL Ateromatoza si Ateroscleroza, Fundatia Romana a Inimii (14 mai)
4. Medic-farmacist-pacient: o interrelatie esentiala – Masa rotunda – I.M.Coman, D.Lupuleasa, L.Piloff, VI Stanescu.
 
Au fost prezentari si discutii interesante despre Insuficienta Cardiaca (date actuale vizand diagnosticul, tratamentul, monitorizarea) in abordare multidisciplinara. Rolul medicului de familie in algoritmul de supraveghere a pacientului cu insuficienta cardiaca a fost accentuat in toate prezentarile.
 
Masa rotunda “Medic-farmacist-pacient: o interrelatie esentiala” a fost urmata de discutii la care au participat cardiologi, medici de familie, farmacisti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, pacienti. Timpul a limitat dialogul foarte antrenant si a dus la sugestia alocarii unui spatiu mai larg acestei teme cu ocazia Congresului National de Cardiologie de la Sinaia (22-24 septembrie 2016).
 
Au fost momente importante pentru noi ca medici de familie participanti la o Conferinta Nationala a Societatii Romane de Cardiologie si aceasta nu doar prin informatiile primite dar si prin mesajele pe care am avut oportunitatea sa le transmitem colegilor nostri de alte specialitati, farmacistilor, pacientilor.
 
Dr. Loredana Piloff
Presedinte SNMF Filiala Sibiu
Coordonator al Grupului de Lucru Cardiologie al SNMF

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: