Gorj: Zeci de cazuri de infectii nosocomiale in spitale

30/06/2016

Gorj: Zeci de cazuri de infectii nosocomiale in spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gorj-zeci-de-cazuri-de-infectii-nosocomiale-in-spitale/

spital-newIn primele 5 luni ale anului, in doua unitati spitalicesti din Gorj s-au inregistrat cateva zeci de cazuri de infectii nosocomiale.

Potrivit conducerii Directiei Județene de Santate Publica , in aceasta perioada au fost inregistrate 20 de cazuri de infectii nosocomiale la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Targu-Jiu, cea mai mare unitate din judet, si alte 16 la Spitalul Orasenesc Targu-Carbunesti.

“In luna aprilie a acestui an s-a solicitat unitatilor sanitare din Gorj precizari legate de dificultatile si deficientele care s-au inregistrat pe infectii nosocomiale in urma controalelor incrucisate inregistrate in judet, precum si daca s-au identificat formulari neclare in cerintele de acreditare ale spitalelor apartinand capitolului “Managementul infectiilor nosocomiale’. La fiecare deficienta semnalizata s-a cerut sa se precizeze ce obiectiuni au fost si sa fie insotite de o propunere de remediere”, a declarat Marius Boeriu, seful DSP Gorj, conform Agerpres.

Anul trecut, la nivelul tuturor spitalelor din judet au fost inregistrate 50 de astfel de cazuri de infectii.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala

Timisoara: O noua terapie pentru pacientii infectati cu SARS-CoV-2, care au probleme respiratorii grave

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare

21 de organizatii civile cer transparentizarea datelor despre pandemie | Ministrul Sanatatii spune ca a pornit deja demersul