Ghid national de practica medicala in cancerele la copii si adolescenti, lansat de IOCN

11/07/2022
Ghid national de practica medicala in cancerele la copii si adolescenti, lansat de IOCN

Ghid national de practica medicala in cancerele la copii si adolescenti, lansat de IOCN

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ghid-national-de-practica-medicala-in-cancerele-la-copii-si-adolescenti-lansat-de-iocn/

O treime dintre cancerele pediatrice sunt diagnosticate in Urgenta, adica atunci cand simptomele indica deja un tip de cancer avansat. Acest lucru a dus la crearea unui “Ghid national de practica medicala in cancerele la copii si adolescenti”, coordonat de catre Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta”, Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, munca de elaborare a ghidului s-a intins pe doi ani si jumatate, proiect la care au lucrat 25 de onco-pediatri.

“Sunt tratate toate tipurile de cancer al copiilor, tratamente asociate, efecte secundare, partea de monitorizare. Rezultatul este un document amplu, corect, cu date actuale puse la dispozitia medicilor care sunt implicati in monitorizarea si ingrijirea copiilor cu probleme oncologice, familiilor sau medicilor de familie. Ghidul poate fi consultat site-ul IOCN si al Societatii Nationale de Oncohematologie Pediatrica”, a precizat Dr. Rodica Cosnarovici, Seful sectiei de pediatrie a IOCN, citata de Agerpres.

Parteneri in acest proiect sunt:

* Helsedirektoratet (Directoratul Norvegian de Sanatate)
* Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara
* Institutul Regional De Oncologie Iasi
* Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu Bucuresti

Ghid national de practica medicala in cancerele la copii si adolescenti poate fi descarcat de catre toti cei interesati de AICI.

Etichete: cancerele la copii si adolescenti, ghid de practica in cancer, IOCN

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: