Gheorghita, despre vaccinul AstraZeneca: Foarte probabil ca vor fi recomandari suplimentare din partea EMA

06/04/2021
Gheorghita, despre vaccinul AstraZeneca: Foarte probabil ca vor fi recomandari suplimentare din partea EMA

Gheorghita, despre vaccinul AstraZeneca: Foarte probabil ca vor fi recomandari suplimentare din partea EMA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghita-despre-vaccinul-astrazeneca-foarte-probabil-ca-vor-fi-recomandari-suplimentare-din-partea-ema/

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, spune ca foarte probabil vor fi transmise recomandari suplimentare in legatura cu vaccinul AstraZeneca.

Intrebat daca are in vedere declaratia sefului de strategii de vaccinare de la Agentia Europeana a Medicamentului potrivit careia ar exista o legatura intre tromboze si vaccinul de la AstraZeneca si daca exista un scenariu in care sa nu se foloseasca acest ser, medicul militar a raspuns:

“Ne asteptam sa se faca recomandari particulare, poate pentru un anumit profil de persoana, care eventual sa fie la risc sa dezvolte aceste tipuri de evenimente, trombotice, particulare. De asemenea, trebuie sa mentionam ca acest mecanism de evaluare a tuturor reactiilor adverse este valabil pentru toate medicamentele si vaccinurile, este un proces obisnuit si este foarte bine ca se intampla asa si ca avem aceste semnale, tocmai pentru a nu trece lucrurile neanalizate si neinvestigate. Nu ne asteptam la o retragere a autorizarii de punere pe piata a acestui vaccin. Foarte probabil ca vor fi recomandari suplimentare transmise si modificate recomandarile din caracteristicile produsului, practic modificari ale prospectului”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, Romania va adopta toate masurile, astfel incat siguranta fiecarei persoane care doreste sa se vaccineze sa fie prioritara.

“Noi speram, asa cum toata lumea asteapta, sa se faca aceste recomandari, incat sa avem o sursa clara pe baza careia sa putem lua decizii. Mesajul este unul cat se poate de clar, asteptam recomandarile Agentiei Europene a Medicamentului. Sunt implicati toti expertii de la nivel european, de la nivel international, care analizeaza in detaliu toate aceste evenimente. In functie de recomandarile transmise de Agentia Europeana a Medicamentului, Romania va adopta toate masurile, incat siguranta fiecarui cetatean, fiecarei persoane care doreste sa se vaccineze, sa fie prioritara. De altfel, toate masurile adoptate pana la acest moment au avut in vedere in permanenta beneficiile versus riscurile si am plecat de la datele stiintifice disponibile si de la recomandarile Agentiei de Reglementare Europene. Se poate, sigur, ajunge in orice scenariu. Din acest motiv asteptam si noi sa vedem care este decizia Agentiei Europene a Medicamentului si care vor fi recomandarile”, a mai spus presedintele CNCAV potrivit sursei citate.

El a spus ca Romania va avea suficiente doze de vaccin Pfizer care sa asigure pana in septembrie vaccinarea a peste 10 milioane de persoane, chiar si cu doua doze.

Expertii Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) se reunesc saptamana aceasta pentru a finaliza evaluarea cazurilor rare de coagulare sangvina si posibila lor legatura cu vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca.

Etichete: vaccin astrazeneca, reactii vaccin astrazeneca, recomandari vaccin astrazeneca

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: