Gheorghe (CNAS): Sistemul public de asigurari sociale de sanatate, pilonul central al finantarii sanatatii

27/05/2021
Gheorghe (CNAS): Sistemul public de asigurari sociale de sanatate, pilonul central al finantarii sanatatii

Gheorghe (CNAS): Sistemul public de asigurari sociale de sanatate, pilonul central al finantarii sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghe-cnas-sistemul-public-de-asigurari-sociale-de-sanatate-pilonul-central-al-finantarii-sanatatii/

Adrian Gheorghe, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), considera ca sistemul public ar trebui sa ramana pilonul central al finantarii sanatatii in Romania, insa precizeaza ca asigurarile private reprezinta o sursa foarte importanta si ar trebui sa conduca la indicatori mult mai palpabili’ referitor la starea de sanatate a populatiei.

“Sistemul public de asigurari sociale de sanatate, in perspectiva mea, este sa ramana pilonul central al finantarii sanatatii in Romania pentru orizontul previzibil si este si trebuie sa fie un partener de dialog si de implementare constructiv pe acest drum, pentru ca suntem aici impreuna pentru un sistem de sanatate asa cum ni-l dorim. Insa trebuie sa fim foarte specifici privind ceea ce ne dorim. (…) A avea asigurari private si finantare nu este un obiectiv in sine, este un obiectiv de etapa, care trebuie sa ne conduca la indicatori mult mai palpabili, care sa se regaseasca in starea de sanatate a populatiei, in protectie financiara si asa mai departe. (…) Cred ca pe terenul acest al asigurarilor private de sanatate este nevoie de un efort coordonat si concertat la nivelul tuturor partenerilor. (…) Sistemul romanesc de sanatate functioneaza fara obiective”, a declarat Adrian Gheorghe, presedintele CNAS, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, asigurarile private reprezinta o sursa foarte importanta pentru sistemul medical.

“Intr-adevar, este nevoie de mult mai multa creativitate si incluzivitate privind sursele de finantare iar asigurarile private reprezinta intr-adevar o sursa foarte importanta. Punctul de la care trebuie sa pornim este formularea clara a obiectivelor sistemului de sanatate, ce ne propunem sa aduca aceasta finantare suplimentar”, a mai precizat presedintele CNAS conform sursei citate.

Totodata, el a mai adaugat ca, in comparatie cu alte tari, Romania este o tara medie din punct de vedere al performantei cheltuielilor in sanatate.

Etichete: sistemul public de asigurari de sanatate, asigurari private de sanatate, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: