Germania si Cehia au adoptat vaccinarea obligatorie pentru personalul medical

13/12/2021

Germania si Cehia au adoptat vaccinarea obligatorie pentru personalul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/germania-si-cehia-au-adoptat-vaccinarea-obligatorie-pentru-personalul-medical/

Germania a adoptat o lege care obliga personalul medical sa se vaccineze impotriva COVID-19, facand astfel un prim pas catre obligativitatea de vaccinare extinsa la nivelul intregii populatii, asteptata sa fie autorizata la inceputul anului viitor, informeaza agentiile de presa internationale.

Proiectul de lege, ce vizeaza protejarea grupurilor populationale deosebit de vulnerabile, a fost adoptat cu o larga majoritate, de 571 de voturi “pentru” si 80 de voturi “impotriva”, scrie si Agerpres.

De acum inainte, toti angajatii care lucreaza in spitale, aziluri si centre sociale trebuie sa fie vaccinati anti-COVID-19 sau sa fi trecut prin boala. Angajatii din stabilimentele pentru persoane cu handicap, clinici ambulatorii, cabinete medicale, servicii de salvare si centre social-educative sunt de asemenea vizati de noua lege.

Proiectul de lege stipuleaza ca profesionistii din sanatate au o “responsabilitate deosebita”, deoarece intra “in contact strans si intensiv cu grupuri de persoane care prezinta un risc mare de infectare si de evolutie grava sau mortala a maladiei”.

Salariatii vizati de noua lege vor avea la dispozitie un interval care se va incheia pe 15 martie 2022 pentru a prezenta dovada vaccinarii lor cu schema completa impotriva COVID-19, in caz contrar riscand sa nu mai poata sa profeseze.

De asemenea, la randul ei, si Republica Ceha a decis ca vaccinarea anti-COVID-19 sa devina obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani incepand de la 1 martie 2022, a anuntat Guvernul acestei tari, care se confrunta in prezent cu una dintre cele mai mari rate de infectare din lume.

Obligativitatea de vaccinare impotriva COVID-19 se aplica, de asemenea, angajatilor din sanatate, politistilor, pompierilor si militarilor cehi.

Odata cu adoptarea acestor legi, Germania si Cehia se alatura altor tari europene, precum Franta, Italia, Grecia si Marea Britanie, care au introdus deja in legislatiile lor nationale obligativitatea de vaccinare a personalului care ofera asistenta medicala.

Etichete: vaccinare obligatorie, vaccinare anti-covid germania si cehia, vaccinare personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: