Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului

23/10/2020

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/germania-face-pregatiri-pentru-campania-de-vaccinare-anti-covid-inainte-de-finalul-anului/

Germania face pregatiri pentru a incepe campania de vaccinare anti-COVID-19 inainte de sfarsitul anului, potrivit informatiilor cotidianului Bild, preluate de Reuters.

Ministerul federal al Sanatatii are in plan sa infiinteze 60 de centre speciale de vaccinare pentru a se asigura ca vaccinurile pot fi stocate la temperatura corespunzatoare, cerandu-le celor 16 landuri sa indice pana la data de 10 noiembrie locuri unde se va putea face acest lucru, scrie Bild, fara a-si preciza sursele, relateaza si Agerpres.

Intrebat cand se asteapta la primele vaccinari, Spahn a raspuns: ‘S-ar putea intampla inainte de sfarsitul anului’, au relatat participanti pentru acelasi cotidian.

BioNTech dezvolta un vaccin in parteneriat cu Pfizer Inc.

Potrivit surselor citate, luna trecuta, Germania a acordat fonduri echivalente cu 745 milioane de dolari firmelor de biotehnologie BioNTech si CureVac pentru ca acestea sa-si accelereze lucrul la vaccinurile impotriva COVID-19 si sa-si extinda capacitatile de productie germane.

De asemenea, saptamana aceasta, Pfizer si BioNTech au anuntat inceperea in Japonia a testelor clinice din fazele combinate I si II pentru vaccinul lor candidat bazat pe ARN mesager (ARNm).

Rezultatele initiale ale testelor lor din SUA ar putea veni la inceputul acestei luni.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccin covid germania, imunizare coronavirus germania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: