Generatia tanara a medicinei romanesti – premiata

13/12/2012

Generatia tanara a medicinei romanesti – premiata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/generatia-tanara-a-medicinei-romanesti-premiata/

Cele mai bune lucrari au fost premiate in cadrul celei de-a XVI-a editii a Congresului pentru Studenti și Tineri Medici organizata de Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti in perioada 6-9 decembrie 2012.

Manifestarea s-a bucurat de o prezenta numeroasa de peste 400 de participanti: “Congresul a fost un succes pe toata perioada desfasurarii sale, iar echipa organizatorica a fost foarte unita si dedicata. De asemenea, cadrele didactice care au facut parte din comisiile de evaluare a lucrarilor stiintifice au prezentat un profesionalism deosebit. Ne bucura faptul ca participantii ne-au transmis un feedback pozitiv”, a sustinut Cristian Moise, presedintele Societatii Studentilor in Medicina din Bucuresti.

In urma deciziei comisiilor de jurizare, cele mai bune expuneri au fost premiate, pe data de 9 decembrie 2012 in Amfiteatrul George Emil Palade al Facultatii de Medicina din cadrul U.M.F. “Carol Davila”:

La sectiunea “Stiinte Fundamentale” premiul 1 a fost acordat autoarei Elena Georgescu din centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” din Bucuresti, pentru lucrarea “Modificari ale potentialelor evocate vizual corelate cu profunzimea anesteziei indusa de sevofluran si cloralhidrat”. Premiul 2 a revenit autoarei Daniela Parvu, centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” din Bucuresti, pentru lucrarea “Supresia corticala indusa de sevofluran in diabetul zaharat experimental”, iar premiul 3 a fost inmanat autorilor Boris Chilinciuc si Dan Buceschi din centrul universitar UMF „Gr. T. Popa”Iasi, pentru lucrarea “Influenta radiatiilor emise de telefoanele mobile asupra productiei de radicali liberi in trei tulpini de Schizosaccharomyces pombe.”

Premiul Publicului la sectiuea “Stiinte Fundamentale” a fost acordat Dr. Andrei-Alexandru Muntean din centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” din Bucuresti, pentru lucrarea “Evaluarea microcalorimetrica a activitatii bactericide a doua substante antibiotice pe o tulpina de referinta de E.coli.”

La sectiunea “Stiinte Medicale” premiul 1 a fost acordat autorilor Gabriel Pop, Andrei Pop si Mircea Robu, din centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” din Bucuresti, pentru lucrarea „Cine se asociaza cel mai bine cu hipertensiunea arteriala: ABSI sau Indicii antropometrici consacrati?”.  Premiul 2 a revenit autoarei Elena Burlacu din centrul universitar Universitatea „Dunarea de Jos” Galati pentru lucrarea “Activitatea fizica la pacientii cu sindrom de apnee in somn”. Premiul 3 a fost inmanat autorilor Andreea Teodora Topor si Adina Mihaela Cretu din centrul universitar U.M.F. Carol Davila” din Bucuresti pentru lucrarea „Etiologia infectiilor urinare complicate”.

La sectiunea “Stiinte Medicale” au fost acordate si o serie de mentiuni: mentiunea 1 pentru autorii Alexis Vuzitas si George Petre din centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti, mentiunea 2 a revenit autorului Marius Mihai Sabau din centrul universitar U.M.F. „Lucian Blaga” Sibiu, iar mentiunea 3 a fost inmanata autoarei Georgianna Camburu din centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti. Premiul publicului a revenit autorilor Andreea-Catalina Chirila si Iulia Elena Carabula din centrul universitar U.M.F. „Gr. T. Popa” Iasi.

La sectiunea “Stiinte Chirurgicale” premiul 1 a fost acordat autoarei Iuliana Coti din centrul universitar U.M.F. „Victor Babes” Timisoara, pentru lucrarea “Anevrismele aortei toracice ascendente. Abordul si tehnica chirurgicala”. Premiul 2 a revenit autoarei Adela Elena Voicescu din centrul universitar U.M.F. „Lucian Blaga” Sibiu, pentru lucrarea „Rezolvarea unei edentatii mandibulare clasa II Kennedy prin intermediul autogrefei osoase si implantelor dentare”, iar premiul 3 a fost inmanat autoarei Laura Runcan din centrul universitar U.M.F. Targu-Mures, pentru lucrarea “Complicatiile materne tardive dupa nasterea prin operatie cezariana in cazuistica clinicii obstetrica-ginecologie Targu Mures.

Premiul Publicului la sectiunea “Stiinte Chirurgicale” a fost acordat autorilor Alexandra-Maria Mardare si Elena Puscasu din centrul universitar U.M.F. „Gr. T. Popa” Iasi, pentru lucrarea “Indicatii si rezultate ale procedurii de derivatie transapendiculara.”

Congresul pentru Studenti și Tineri Medici a inglobat o varietate de actiuni stiintifice: conferinte, workshopuri și festivitatea de premiere a celor mai bune lucrari stiintifice ale tinerilor studenti și medici, prezentate in timpul congresului. Manifestarea a fost structurata in 4 sectiuni: Stiinte Fundamentale, Stiinte Medicale, Stiinte Chirurgicale si Poster, in cadrul carora participantii si-au prezentat lucrarile stiintifice.

Congresul s-a desfasurat sub inaltul patronaj al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, Centrului de Imunogenetica si Virusologie Fundeni, Institutului de Chimie Fizica “Ilie Murgulescu”, Institutului National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”, Centrului de Formare in Ultrasonografie U.M.F. “Carol Davila” si a Spitalului Clinic “Dr. Ioan Cantacuzino”.

 

 Divizia de PR&COMUNICARE

 Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Tel: 031.418.04.08, 0752.231.573
 Email: presa[]umfcaroldavila.ro
  www.umf.ro

Autor: UMF Carol Davila

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: