Gandirea pozitiva poate influenta tratamentul

05/02/2014

Gandirea pozitiva poate influenta tratamentul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gandirea-pozitiva-poate-influenta-tratamentul/

gandire-pozitiva1Gandirea pozitiva, o atitudine optimista pot sa ne influenteze direct sanatatea si starea generala de spirit. Efectul diferit pe care il are gandirea pozitiva fata de cea negativa a fost demonstrat atat prin terapiile sustinute de psihologia pozitiva cat si stiintific prin experimentele celebre ale dr. Masaru Emoto.

Intentiile bune pot influenta realitatea fizica

Experimentele cercetatorului dr. Masaru Emoto din Japonia au demonstrat ca gandurile si intentiile umane pot sa influenteze realitatea fizica.

Pentru a demonstra efectul pe care il are gandirea pozitiva fata de cea negativa asupra realitatii care ne inconjoara, dr. Masaru Emoto a pus aceeasi cantitate de orez gatit in doua recipiente diferite. Pe unul dintre borcane a scris “Te iubesc”, iar pe cel de-al doilea “Prostule”. Mai multi copii au fost pusi sa spuna ce apare pe etichete de fiecare data cand treceau pe langa cele doua recipiente.

Dupa 30 de zile, orezul care se afla in recipientul pe care scria “Te iubesc” nu se alterase deloc, in timp ce al doilea era vizibil alterat, cu mucegai.

Experimentul dr. Masaru Emoto a demonstrat in ce masura gandirea pozitiva poate sa influenteze benefic realitatea care ne inconjoara.

Gandirea umana are efecte asupra realitatii din jur

Faptul ca o gandire pozitiva are efecte imediate asupra realitatii din jur a fost demonstrat printr-un alt experiment celebru al dr. Emoto Masaru, cel al modificarii formei apei inghetate in functie de gandurile oamenilor.

Astfel, o cantitate de apa a fost depozitata in recipiente pe care erau scrise ganduri pozitive, in timp ce pe altele erau marcate ganduri negative.

Apa a fost inghetata ulterior si filmata sub un microscop. Rezultatele au aratat ca apa din recipientele marcate cu ganduri pozitive aveau structuri diferite si anumite reflexii de diamant. In cel de-al doilea caz, formele inghetate reprezentau structuri deformate cu goluri negre.

Starea pozitiva poate influenta tratamentul

Pana in prezent, a fost realizata o serie vasta de studii despre impactul unei atitudini pozitive in tratamentul depresiei, migrenelor, sau a altor afectiuni, subliniind eficienta unei astfel de atitudini.

Una dintre terapiile dezvoltate in acest sens, “Interventii prin activitate pozitiva”, conform livescience.com, implica gandire si atitudini pozitive realizate intentionat. Astfel terapia consta in realizarea de actiuni de multumire, de exprimare a bunatatii, de meditatie, actiuni care sa ofere o stare de liniste si de confort psihic.

Psihologia pozitiva este inca un domeniu in dezvoltare, dar cu rezultate pozitive in sustinerea eficientei unui tratament. Pacientii cu o gandire pozitiva asupra realitatii din jur dar si asupra eficientei tratamentului pot sa influenteze, intr-o anume masura, vindecarea.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial